Opptøyer i Sverige

Opptøyer i Stockholm. Politiet «skjøt for å treffe»: - Det ser ut som en krigssone her

Biler brant og ungdommer kastet stein. 

BRENNENDE BILER: Det meldes om at et titalls biler er satt i flammer i Rinkeby, utenfor Stockholm. Foto: Janne Åkesson / Expressen
BRENNENDE BILER: Det meldes om at et titalls biler er satt i flammer i Rinkeby, utenfor Stockholm. Foto: Janne Åkesson / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Stockholm har i natt kjempet mot opptøyer i Rinkeby i Stockholm. Flere biler ble satt i brann, og butikker skal ha blitt plyndret.

Et titall biler ble satt i brann i drabantbyen og folk skal ha brutt seg inn i flere butikker ifølge rapporter på stedet. Bussene inn til området ble stanset ved 22-tiden mandag kveld og politiet kjempet lenge med å få kontroll over situasjonen.

Opptøyene startet da politiet skulle gjøre en arrestasjon rundt 20.30-tida i kveld.

- I forbindelse med en aksjon ved tunnelbanen - de skulle anholde en person - fikk kolleger kastet steiner mot seg, sier Eva Nilsson ved politiets operasjonssentral i Stockholm til Aftonbladet.

Kastet stein mot politiet

I etterkant av dette skal forbanna ungdom, rundt 30 i tallet, ha kastet stein mot politiet. Det ble først meldt at minst én politimann ble skadd i steinkastingen etter å ha blitt truffet av en stein i armen, og at politiet så løsnet varselskudd. Det skulle seinere bli klart at det ikke stemte.

- Våre tjenestepersoner ble angrepet av et antall personer, flere av dem var maskerte og kastet stein. De følte seg så presset at de avfyrte et skudd, sier pressetalsperson Lars Byrström i Stockholm-politiet, ifølge Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer