Opptøyer motløslatt pedofil

LONDON(Dagbladet): Den pedofile Sidney Cook(71) har skapt voldelige opptøyer i England. En rasende folkemasse, væpnet med brannbomber, gikk til angrep på politistasjonen i Bristol for å tvinge politiet til å fjerne den løslatte fangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

71 -åringen ble løslatt fra fengsel tidligere denne måneden etter å ha sonet ni år for drapet på Jason Swift (14). 14-åringen var på rømmen og ble ble offer for et grufullt drap. Sidney Cook ble dømt til 14 års fengsel og løslatt etter ni år bak murene.

Løslatelsen skapte storm. Sterke foreldreprotester har drevet 71-åringen på flukt tilbake til politiet. De prøvde å gjemme ham i Bristol, men han ble gjenkjent i fangebilen, og i løpet av få timer hadde over hundre rasende foreldre omringet politistasjonen.

Politiet måtte ta på seg opprørsutstyr, og rekvirere helikopterstøtte. Plutselig begynte folkemassen å kaste brannbomber, og kampene var i full gang. 40 politimenn ble skadd i kampene.

Etterhvert fikk politiet overtaket, og 12 ble arrestert. Politiet og myndighetene kritiseres nå fordi de ikke har laget en plan for Sidney Cook før løslatelsen. Dette arbeidet er igang.

- Sålenge han er i vår bevaring er han ikke til trussel for noen, sier politiet.

Sannsynligvis vil politiet sette en radiosøker på foten til Sidney Cook. Han er fortsatt karakterisert som farlig, men ikke farlig nok til å bli satt på sikringsanstalt.

De hardeste demonstrasjonene har funnet sted i den liberale partilederen Paddy Ashdowns valgkrets i Yeovil.

Ashdown har advart mot 'hysterisk mobb,' men ble pepet ut da han møtte demonstrantene i går.

Sidney Cook