Opptøyer på flyplass i Barcelona

Etter at dommen mot katalanske politikere falt i dag, har tusenvis av demonstranter samlet seg på flyplassen El Prat. Spenningen mellom demonstranter og politiet er høy.

OPPTØYER: Hundrevis har samlet seg på Barcelonas flyplass El Prat for å demonstrere mot at ni tidligere katalanske politikere i dag ble dømt til mellom ni og 13 års fengsel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Er du i Barcelona? Har du tips, video eller bilder? Ta kontakt på 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@dagbladet.no

Ni tidligere katalanske politikere ble i dag dømt til mellom 9 og 13 års fengsel for sitt forsøk på å løsrive Catalonia fra Spania i 2017.

Mange i Barcelona reagerer sterkt på at noen av Catalonias mest framtredende politikere nå er dømt til mange år bak murene.

Det har ført til at demonstrasjoner og opptøyer i den katalanske hovedstaden. I tillegg til demonstrasjoner i Barcelona, er det også opptøyer på flyplassen El Prat.

Reisende er strandet

Det var organisasjonen «Demokratisk tsunami» som organiserte protesten og oppfordret til å blokkere hovedterminalen på flyplassen. Rundt klokka 17.40 meldte El Pais at politiet forsøkte å evakuere området mellom terminal 1 og parkeringsplassen, hvor tusenvis av demonstranter befinner seg.

Bilder fra flyplassen viser at det fortsatt er en enorm mengde demonstranter til stede utenfor flyplassen utover kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer