Opptøyer under homoparade i Beograd

- Politiet bruker tåregass mot demonstranter, forteller norsk frilansjournalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Frilansjournalist Kristian Kahrs er tilstede i Beograds gater i forbindelse med en homoparaden, og kan fortelle at poltiet er blitt angrepet av anti-homo demonstranter, og at de nå svarer med å bruke tåregass for å spre demonstrantene.

- Det hagler med steiner her, og jeg ble selv truffet av en av dem i sted. Nå har politiet tatt i bruk tårgeass, sier Kahrs på telefon til Dagbladet.

Han får selv pustevansker på grunn av tåregassen under samtalen, noe som medfører at han må trekke seg unna og avslutte samtalen inntil videre.

Steiner og brannbomber Serbisk politi har støtt sammen med demonstranter som prøver å forstyrre  en homoparade i den serbiske hovedstaden.

Ifølge BBC skal det ha blitt kastet både bensinbomber og steiner på væpnede politistyrker, og flere demonstranter har forsøkt å bryte seg gjennom sperringer som er satt opp for å holde aktivistene unna selve paraden.

- En rekke personer er arrestert. Selve paraden - med noen taler og paroler -  nå er avsluttet, men det er ingenting som tyder på at demonstrasjonene vil avta i styrke med det første, sier Kahrs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer