Opptøyer under homoparade i Beograd

- Politiet bruker tåregass mot demonstranter, forteller norsk frilansjournalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Frilansjournalist Kristian Kahrs er tilstede i Beograds gater i forbindelse med en homoparaden, og kan fortelle at poltiet er blitt angrepet av anti-homo demonstranter, og at de nå svarer med å bruke tåregass for å spre demonstrantene.

- Det hagler med steiner her, og jeg ble selv truffet av en av dem i sted. Nå har politiet tatt i bruk tårgeass, sier Kahrs på telefon til Dagbladet.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Han får selv pustevansker på grunn av tåregassen under samtalen, noe som medfører at han må trekke seg unna og avslutte samtalen inntil videre.

Steiner og brannbomber Serbisk politi har støtt sammen med demonstranter som prøver å forstyrre  en homoparade i den serbiske hovedstaden.

Ifølge BBC skal det ha blitt kastet både bensinbomber og steiner på væpnede politistyrker, og flere demonstranter har forsøkt å bryte seg gjennom sperringer som er satt opp for å holde aktivistene unna selve paraden.

Foto: Kristian Kahrs
Foto: Kristian Kahrs Vis mer

- En rekke personer er arrestert. Selve paraden - med noen taler og paroler -  nå er avsluttet, men det er ingenting som tyder på at demonstrasjonene vil avta i styrke med det første, sier Kahrs.

Over 5000 politifolk Han forteller at over 5000 serbiske politistyrker befinner seg i Beograd sentrum.

- Demonstrantene er anslagsvis 500, men de klarer å stelle i stand mye bråk - og jeg har observert mange voldelige situasjoner. Hvorvidt noen er kommet alvorlig til skade, kan jeg jeg ikke si noe om i øyeblikket, sier Kahrs.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Dette er den første homoparaden i Serbia siden 2001, da marsjen brøt ut i voldelige sammenstøter provosert fram av fra høyreekstreme homomotstandere.

En av aktivistene fra Obraz mener følgende er det beste mot homofili:

Foto: Kristian Kahrs
Foto: Kristian Kahrs Vis mer

- Den beste medisinen de kan få er en kule i hodet, sier han.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer