Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opptrapping av leteaksjon

En tysk turist ble meldt savnet på Håøya ved Porsgrunn kl.21.00-tida i går kveld. Et mannskap på 30 søkte etter den savnede 53 åringen i hele natt. I morgentimene ble leteaksjonen trappet opp med folk fra Røde Kors og helikopter fra Hovedredningssentralen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den savnede 53-åringen er på seiltur i Norge, og mannen og hans reisefølge ankom Håøya i går ettermiddag, sier Bernt Ingebrigtsen ved Porsgrunn politistasjon til Dagbladet.no

Etter at de hadde lagt til øya, dro flere av dem på sopptur. 53-åringen følte seg syk og dro på egenhånd til båten, men han greide ikke å finne tilbake.

- Det kan skyldes at han følte seg uvel, og at det var mørkt, opplyser Ingebrigtsen.

Reisefølget til 53-åringen lette etter ham i et par timer, før de kontaktet politiet ved 21.00-tida i går kveld.

Etter at politiet fikk inn meldingen om at mannen var savnet, satt politiet i gang med en leteaksjon 30 mann fra politiet og fra Røde Kors. Aksjonen har pågått i hele natt.

- Det har vært en vanskelig leteaksjon fordi det har vært mørkt og fordi det er svært ulent og uoversiktlig terreng på øya, sier Ingebringtsen.

Nå leter helikopter, politi, hunder og folk fra Røde Kors etter mannen, og i løpet av formiddagen vil leteaksjonen trappes opp ytterligere.

Dagbladet.no følger saken