Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Opptrer som «tause Birgitte»

Men Jens Stoltenberg sparker alt om Valla-konflikten videre til Arbeidstilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En statsminister verken skal eller vil gå inn i en personalsak i en bedrift, i en organisasjon eller i et parti, svarte statsminister Jens Stoltenberg i Stortingets åpne spørretime i formiddag på flere spørsmål om konflikten rundt LO-leder Gerd-Liv Valla.

Arbeidstilsynet har ansvaret for slike saker, sa Stoltenberg uten å ta navnet til LO-lederen i sin munn i noen svar. Det var Per-Kristian Foss (H) som spurte om statsministeren ville vite om statsministerens hadde tenkt å foreta seg noe i saken.

-Skyver Arbeidstilsynet foran seg

Foss\' partifelle Jan Tore Sanner betegnet statsminister som «tause Birgitte» i Valla-saken. Han skyver arbeidstilsynet foran seg, hevdet Sanner og var i tvil om Stoltenberg hadde fått med seg at det var Vallas rolle som arbeidsgiver spørsmålet gjaldt.

Svaret var det samme på oppfølgingspørsmål fra Per Sandberg (Frp), Åse Gunhild Woie Duesund (KrF) og Lars Sponheim (V).

- Dette er Arbeidstilsynets ansvar, gjentok Stoltenberg, som lovet Per Sandberg at han også skulle holde seg unna personalsaker i Fremskrittspartiet.

Valla-saken og mobbing i arbeidslivet  dominerte den drøyt time lange spørretimen, der dagsorden var åpen på forhånd.

Stoltenberg ble lettere irritert da Per-Kristian Foss oppsummerte timen med at statsministeren hadde sneket seg unna Valla-saken.

 TETTERE DA:  Statsminister Jens Stoltenberg og LO-leder Gerd-Liv Valla i tett passiar på Arbeidslivskonferansen 30. november i fjor.I formiddag avviste statsministeren alle invitasjoner i Stortingets spørretime om å  uttale seg om konflikten rundt LO-lederen. Foto: Scanpix.
TETTERE DA: Statsminister Jens Stoltenberg og LO-leder Gerd-Liv Valla i tett passiar på Arbeidslivskonferansen 30. november i fjor.I formiddag avviste statsministeren alle invitasjoner i Stortingets spørretime om å uttale seg om konflikten rundt LO-lederen. Foto: Scanpix. Vis mer

-Meningsløst av Foss
- Det er fullstendig meningsløst å spørre statsministeren om en  personalkonflikt. Slikt har har jeg aldri uttalt meg om, konstaterte Stoltenberg.

Woie Duesund syntes det var merkelig at statsministeren ikke hadde en eneste kommentar til den dominerende saken i norske medier den siste uka.

Men Stoltenberg lot seg ikke rokke til å ta ordet Valla i sin munn.

- Jeg gjentar: regjeringen er i mot mobbing og trakassering.

Den eneste av formiddagens Valla-engasjerte i spørretimen som Stoltenberg ga en liten blomst, var Lars Sponheim.

.

- Han har greid å skille enkeltsak og tema.

ORIGINALEN: -Statsministeren opptrer som «tause Birgitte» hevdet Høyres Jan Tore Sanner i spørretimen i formiddag. Her er originalen fra 1990: Birgitte Seyffarth var gameshow-vertinnen som var der hele tiden - i flere år - men som aldri sa et ord i Hallvard Flatlands program «Casino» på TVNorge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!