Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opptur for Stolt-Nielsen, nedtur for Stein Erik Hagen

Verdien av alle aksjene på Oslo Børs steg med over tre milliarder kroner, men ikke alle kjendisinvestorene hadde oppgang.

OPPTUR: Det gikk rette veien for de fleste børsrikingene på Oslo Børs, men for et par gikk det motsatt vei. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
OPPTUR: Det gikk rette veien for de fleste børsrikingene på Oslo Børs, men for et par gikk det motsatt vei. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs steg med 3,1 milliarder kroner sist uke.

Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det oppgang over hele linjen, med unntak av Olav Thon som var uendret, Stein Erik Hagen som fikk en liten nedtur.

Øystein Stray Spetalen kjøpte aksjer i REC, men solgte seg samtidig ned i obligasjonslånet i REC.

John Fredriksen hadde også en liten netto nedgang, i det han kjøpte flere millioner nye aksjer i Marine Harvest for mer penger enn verdifallet på de resterende aksjene han kontrollerer på Oslo Børs.

For de 12 med oppgang steg verdiene med en milliard kroner, med Jacob Stolt-Nielsen i tet. Verdien på aksjene hans har dermed steget med 1,7 milliarder kroner siden nyttår.

Stein Erik Hagen fikk en liten nedtur på 142 millioner kroner, men aksjene han kontrollerer i Orkla er fremdeles verdt over 11 milliarder kroner.

REC i støtet Det ble også en god uke for REC-aksjonærene, med Jens Ulltveit-Moe som største aksjonær. Oppgangen på 4 øre løftet verdien på aksjene hans med 14 millioner kroner.

Øystein Stray Spetalen kjøpte 2 millioner REC-aksjer for tilsammen 6,5 millioner kroner, men samtidig solgte han også REC-obligasjoner for 53 millioner kroner, og reduserte dermed totalt sett eksponeringen sin i REC en smule.

Fredriksen kjøpte mer laks John Fredriksen fortsatte å kjøpe seg opp innen laks i uken som gikk også, i det han brukte 97,5 millioner kroner på 16,5 millioner aksjer til i Marine Harvest.

John Fredriksen har da aksjer, som enten er notert på Oslo Børs, Oslo Axess eller er å finne på unoterte listen, for knapt 58 milliarder kroner.

Det er tilnærmet like mye som de 14 andre til sammen, men da er 15 milliarder kroner i aksjer i selskaper som er notert utenom Oslo Børs.

De 25 rikeste Blant de som ikke er inne blant de 15 med milliardverdier ligger Ole Peter Lorentzen fremdeles høyt på listen.

Opera steg videre til ny all-time high og selv om Lorentzen solgte unna 200.000 aksjer, for anslagsvis 12 millioner kroner, har han fremdeles aksjer i Opera for 671 millioner kroner.

Foran seg på listen har han Anders C G Wilhelmsen og Jan Henry Farstad, med henholdsvis 818 og 834 millioner kroner.

Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 117,4 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 121,7 milliarder kroner.

De 15 med milliardverdier på Oslo Børs har da aksjer som tilsvarer 6,6 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens aksjene til de 25 rikeste tilsammen utgjør 6,9 prosent.

Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 14 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 13 prosent.

(Tallene er i millioner kroner)
Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste

Flere nyheter Trygve Hegnar:- Elbil-luksusen tar av
Søndagens aksjetips
Ukens 86 konkurser

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling