Coronavaksinering:

Oppvask etter vaksineavsløring

- Det er avgjørende at personer som jobber på gulvet og er i tett kontakt med mange pasienter, skal få beskyttelse når det er mulig, sier SVs helsepolitiske talsperson, Nicholas Wilkinson.

FÅ VAKSINERTE: Svært mange av de ansatte med nær pasientkontakt ved Oslo Universitetsykehus er ikke vaksinerte. Flere reagerer på at ansatte i ledelse og administrasjon er prioritert høyere. Her fra Ullevål Sykehus. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FÅ VAKSINERTE: Svært mange av de ansatte med nær pasientkontakt ved Oslo Universitetsykehus er ikke vaksinerte. Flere reagerer på at ansatte i ledelse og administrasjon er prioritert høyere. Her fra Ullevål Sykehus. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag kunne Dagbladet avsløre at Oslo universitetssykehus har vaksinert ansatte i ledelse og administrasjon som kan ha sittet på hjemmekontor.

Samtidig er svært mange av helseforetakets ansatte med nær pasientkontakt fortsatt uvaksinerte når smittetallene i Oslo-regionen nå stadig slår nye rekorder.

Helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol, er blant dem som reagerer på prioriteringen.

- Høres ikke bra ut

- Det høres ikke bra ut hvis OUS har prioritert vaksiner til ledelsen foran kritisk helsepersonell som er i kontakt med pasientene, sier Kjerkol til Dagbladet.

Hun understreker at så lenge regjeringen ikke greier å skaffe oss flere vaksinedoser, så er vaksinene et knapphetsgode.

- Da må sykehusene prioritere helsepersonell som møter pasienter og som har kritiske funksjoner. Så kan man selvsagt si at alle funksjoner i et sykehus er kritiske, men helsepersonell som gir helsehjelp til pasientene må vaksineres først, sier Kjerkol.

Dagbladet har stilt Folkehelseinstituttet spørsmål om OUS' vaksineprioritering er i tråd med FHIs hensikt da de på nyåret besluttet å framskynde høyt prioriterte grupper helsepersonell i vaksinekøen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer