Oppvask om stortingsbesøk etter KrF-stunt

Stortingspresidenten varsler full gjennomgang av Stortingets besøksrutiner etter at Marte Wexelsen Goksøyr (29) stoppet statsministeren med abortspørsmål etter spørretimen.

OVERRASKELSESBESØK: Marte Wexelsen Goksøyr, som har Downs syndrom møtte statsminister Jens Stoltenberg etter Stortingets spørretime onsdag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
OVERRASKELSESBESØK: Marte Wexelsen Goksøyr, som har Downs syndrom møtte statsminister Jens Stoltenberg etter Stortingets spørretime onsdag. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marte Wexelsen Goksøyr, som har Downs syndrom, satte Stortingets vandrehall på hodet etter den muntlige spørretimen onsdag.

Hun stoppet Jens Stoltenberg og spurte om ikke Stoltenberg åpner for et sorteringssamfunn, når han mener gravide bør få ultralyd i 12. uke.

Ifølge VG skal flere stortingsrepresentanter har reagert på seansen i vandrehallen etter spørretimen.

I et møte i Stortingets presidentskap torsdag, varslet stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) at han på presidentskapets neste møte, ønsker en drøfting av hvordan partiene tar med besøkende i vandrehallen.

Det var Laila Dåvøy fra Kristelig Folkeparti som inviterte Goksøyr inn på Stortinget for å møte statsministeren.

- Jeg reagerer sterkt på at presidentskapet gjør dette. Denne runden kunne de ha tatt om noen måneder. Det er rart at de gjør det etter at Marte var der. Presidentskapet bør tenke gjennom signaleffekten det gir til personer med Downs syndrom, at de tar opp dette akkurat nå, sier Dåvøy til VG.

Stortingsrepresentant Marianne Aasen (Ap) reagerte sterkt på besøket.

- Det er hårreisende at KrF bruker henne i et politisk spill. Det er uverdig av KrF å invitere en ung kvinne uforberedt inn i dette sirkuset med 30-40 mediefolk for å få oppmerksomhet om sine egne saker, sier Marianne Aasen (Ap).

(NTB)