Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppvaskmøte i Sp i dag

Partileder Liv Signe Navarsete i tofrontskrig med sentrale partifeller.

PRESSET: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete er under press både fra grasrota i partiet, og deler av ledelsen, etter konfliktene med leder av Senterpartiungdommen Sandra Borch, og nestleder Ola Borten Moe. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
PRESSET: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete er under press både fra grasrota i partiet, og deler av ledelsen, etter konfliktene med leder av Senterpartiungdommen Sandra Borch, og nestleder Ola Borten Moe. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Akkurat nå sitter Senterpartiets sentralstyre i et møte i partilokalene i Oslo. Agenda for møtet er å løse opp i den betente konflikten mellom partileder Liv Signe Navarsete og leder av Senterungdommen, Sandra Borch.

Samtidig har den langvarige konflikten med nestleder Ola Borten Moe for alvor kommet til overflaten. I går skrev Dagens Næringsliv at partilederen i lang tid har forsøkt å sparke Ola Borten Moes nærmeste rådgiver, Ivar Vigdenes.

Navarsete, Borten Moe, Borch, og resten av sentralstyret, møtes tirsdag formiddag i et forsøk på å få på plass en fredsavtale.

Ikke fornøyd med unnskyldning Sist uke ble det kjent gjennom VG og Dagens Næringsliv at Senterungdommen hadde sendt et brev til partiets sentralstyre med kritikk av Navarsetes lederstil, etter at hun i et åpent møte skjelte ut Sandra Borch.

I et brevet heter det at «partilederen var tydelig sint grunnet dette oppslaget og konfronterte Sandra i salen hvor det var 200 mennesker til stede».Utskjellingen varte i flere minutter, ifølge VG, og Navarsete ble av vitner beskrevet som «tydelig forbannet».

Mandag inviterte Navarsete Senterungdommens leder hjem for å overbringe en uforbeholden unnskyldning.

- Jeg kan si at vi hadde en ærlig diskusjon, var alt en ordknapp Sandra Borch ville si etter møtet, og viste til at saken fortsatt skulle håndteres på dagens sentralstyremøte.

Borten Moe sa nei 28. september ble det foretatt rokeringer i statssekretærkorpset. Statssekretær Eli Blakstad forsvant ut av Olje- og energidepartementet, mens Ane Kismul kom inn fra landbruksdepartementet. Ifølge Dagens Næringsliv var det meningen at også Ivar Vigdenes, politisk rådgiver for Ola Borten Moe, skulle ut.

Men der fikk partilederen motstand fra Borten Moe, som sier til avisa at: «Ivar Vigdenes er en ressurs for partiet og gjør en god jobb. Han sitter så lenge han har min tillit, og det har han».

Dessuten første Eli Blakstads avgang til raseri i landets største Sp-fylke, Oppland. Oppland Sp reagerer på at de ikke lenge er representert i regjeringen.

Brenner på grasrota Navarsetes tofrontskrig har ført til betydelig misnøye på grasrota, som mener at partilederen må ta et oppgjør med sin egen lederstil.

Flere har fortalt om dårlige erfaringer med partileder Navarsete.

Tirsdag klokka 13 var det varslet en pressekonferanse for å orientere om hvordan de skal håndtere brevet fra Senterungdommen, men kort tid før kom beskjeden om at sentralstyret trengte enda en time til å diskutere.