MØTES IGJEN: Justisminister Knut Storberget (t.h) og forbundsleder Arne Johannessen møttes på Politiets Fellesforbunds landsmøte på Røros. I dag møtes de igjen.
Foto:  Gorm Kallestad/SCANPIX
MØTES IGJEN: Justisminister Knut Storberget (t.h) og forbundsleder Arne Johannessen møttes på Politiets Fellesforbunds landsmøte på Røros. I dag møtes de igjen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIXVis mer

Oppvaskmøte mellom Storberget og Johannesen

Justisministeren tordner mot Politiets Fellesforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 14 i dag møtes justisminister Knut Storberget og Politiets Fellesforbund-leder Arne Johannesen for å diskutere politikrisa.

Fagforeningslederen møter en minister som er irritert fordi han mener foreningen utnytter tragiske enkeltsaker i den pågående lønnskampen.

Lørdag i forrige uke ble Jonas Pedersen (31) slått ned på gata i Oslo sentrum.

Han ble holdt kunstig i koma og døde mandag denne uka.

Samme dag ble Sigve Bolstad, leder i Oslo Politiforening, intervjuet på TV, og han ga kommentarer om at slike tragiske hendelser kan skje som følge av bemanningskrisa i politiet.

Det fikk Storberget til å gå ut i Dagbladet i dag med krass kritikk av Politiets Fellesforbund.

— De har gått langt over streken! Slik skal vi ikke ha det, tordner Storberget.

— Jeg reagerer veldig sterkt på at tillitsvalgte i politiet bruker tragiske hendelser i det offentlige rom, helt feilaktig, for å fremme sine krav. I den aktuelle saken rykket politiet ut og var raskt på stedet. Likevel kom Bolstad helt ukritisk med samme plata om at det er krise i politiet. Dette er svært uverdig. Det er helt uakseptabelt. Slik opptreden tjener verken de tillitsvalgtes sak eller kampen mot vold, sier Storberget, som mener pressen også må sjekke påstander og opplysninger politiets tillitsvalgte kommer med, før de bringes videre.

Arne Johannesen reagerer på at justisministeren går så hardt ut mot en av de tillitsvalgte. Han mener heller ikke at Bolstad prøvde å vinne politiske poeng på en tragisk enkeltsak.

- Jeg opplever ikke at det var det Sigve Bolstad gjorde. Jeg mener han redegjorde for den faktiske situasjonen i politiet, sier Johannesen til VG Nett.

Dagbladet.no følger saken