Oppvaskmøte om Birgitte-saken

I går møtte de sentrale aktørene i etterforskningen av Birgitte Tengs-saken til oppvaskmøte hos Riksadvokaten. Det var det første av flere møter om etterforskningen, som er utsatt for sterk kritikk fra flere hold, også fra domstolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statsadvokat Kjerstin Kvande hos Riksadvokaten er hensikten med møtene å trekke lærdom av etterforskningen på Karmøy. Ingen er funnet skyldige i drapet.

- Formålet med vår gjennomgang er ikke å påpeke feil og mangler ved etterforskningen, men å feste erfaringer i et læreperspektiv, sier Kvande.

Representanter for Haugesund politidistrikt, Kripos, Sefo i Agder, påtalemyndigheten i Rogaland og Rettsmedisinsk institutt deltok på møtet hos riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Bakgrunnen for at lederen for Sefo i Agder var invitert til møtet, var at Sefo etterforsket en anmeldelse fra advokat Arvid Sjødin mot flere polititjenestemenn og -jurister for lovbrudd under etterforskningen. Denne saken ble henlagt i sommer.

- Saken er veldig spesiell. Derfor har Riksadvokaten funnet grunn til å gjennomgå den i ettertid. Gjennomgangen har utgangspunkt i den sterke kritikken som er rettet mot politiets arbeidsmetoder, sier statsadvokat Kjerstin Kvande.

Det er ikke bare forsvarerne i saken som har rettet kritikk mot politiet. Karmsund herredsrett var kritisk til politiets arbeidsmetoder i forbindelse med avhørene av Birgittes fetter.