Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oprah anbefalte Ku Klux Klan-medlem

Oprah Winfrey har gått på nok en pinlig smell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har nemlig anbefalt en barnebok som viser seg å være skrevet av et ledende medlem av Ku Klux Klan.

Det er forfatteren Forrest Carters barnebok «The Education Of Little Tree» som var tatt med på en liste over anbefalt lesestoff på Oprah Winfreys hjemmeside.

Boken, beskrevet som den sanne historien om en foreldreløs gutt som ble oppdratt av sine Cherokee-besteforeldre, ble først utgitt på midten av 1970-tallet og vant flere priser.

Men tidlig på 1990-tallet ble den nå avdøde forfatteren avslørt som et ledende medlem av rasistorganisasjonen Ku Klux Klan, ifølge IMDb.

Winfrey har nå trukket boken fra listen, og hevder den stod der på grunn av «en feil», mens talskvinnen hennes vet ikke hvor lenge boken har stått oppført der.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling