BERØMT TALKSHOW-VERT: Oprah Winfrey. Foto: John Salangsang/Invision/AP/NTB Scanpix
BERØMT TALKSHOW-VERT: Oprah Winfrey. Foto: John Salangsang/Invision/AP/NTB ScanpixVis mer

- Oprah Winfrey vurderer å stille som presidentkandidat

Gårsdagens Golden Globe-tale har satt fart på ryktene om at TV-verten vil utfordre Donald Trump i 2020.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB scanpix): - Det er opp til det amerikanske folket. Hun vil absolutt gjøre det.

Det sa Stedman Graham, Oprah Winfreys samboer, til Los Angeles Times om mulighetene for at talkshow-verten stiller som president ved valget 2020.

Samtidig siterer CNN kilder som skal være blant Winfreys nærmeste venner. Disse hevder at de har spurt Winfrey om hun vil stille, og at hun nå aktivt vurderer å følge det opp.

Winfreys pressetalsperson vil på sin side ikke vil kommentere påstandene.

RASTE MOT PÅSTÅTT RASISME: I et intervju blir Oprah Winfrey spurt ut om rasisme. Hun forteller da om hvordan hun ble behandlet da hun nylig besøkte en veskebutikk i Sveits. Butikken har i ettertid avvist rasismeanklagene. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Rykter etter tale

Ryktene om at den styrtrike TV-stjerna vurderer å stille som presidentkandidat skjøt fart etter talen hun holdt under Golden Globe-utdelingen søndag.

- Jeg vil at alle jentene som ser på, skal vite at en ny dag er i emning, sa Winfrey i sin tale etter å ha blitt hedret med Cecil B. DeMille-prisen for sin mangeårige TV-karriere.

Hun kritiserte «en kultur ødelagt av brutalt mektige menn».

Kvinner er ikke blitt hørt eller trodd når de har våget å ta til motmæle mot disse mennene, ifølge Winfrey.

- Men deres tid er ute! sa TV-dronningen, til stående applaus.

Ingen politisk erfaring

Der enkelte mener at Winfreys berømmelse og rikdom kan gjøre henne til en formidabel presidentkandidat for Demokratene, tviler andre, ifølge CNN, på at USA igjen vil velge en TV-profil som president.

Tidligere har etablerte politikere som Joe Biden, Kamala Harris, Bernie Sanders og Elizabeth Warren blitt trukket fram som mulige kandidater for Demokratene.

Den 63 år gamle Winfrey har på sin side ingen politisk erfaring.

Kvinnen fra Mississippi begynte sin TV-karriere på 70-tallet, og var siden 1986 vert for «The Oprah Winfrey Show» - et program som hadde seere i over hundre land fram til den siste sesongen i 2011.

Hun er i dag god for 2.8 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Det er nesten på høyde med det beløpet (3.2 milliarder dollar) som samme magasin oppgir at sittende president Donald Trump besitter.