Opticom for alle penga!

Vår-yre tradere boltrer seg fritt i favorittaksjen Opticom onsdag. Ellers er det lite action på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heftig trading i Opticom har mer eller mindre styrt utviklingen på Oslo Børs onsdag. Samtidig reagerer de europeiske børsene på resultatvarselet fra verden største utstyrsleverandør til telekomindiustrien, Nortel Networks, med å sende TMT-aksjene ned. I USA indikerer futures-handelen at børsoppgangen de seneste dagene ikke vil fortsette i dag.

Det tok to timer før disse realitetene trengte inn i hodene til investorene på Oslo Børs, og tyngdekraften tok tak i markedet. Likevel ser det ikke ut til at investorene her hjemme er villige til å slippe fra seg håpet om en videre oppgang.

Klokken 13.43 står totalindeksen i 1.264,72 poeng, ned 0,33 prosent fra i går. Omsetningen på hovedlisten utgjør 1,25 milliarder kroner.

Det er i stor grad Opticom det dreier seg om i dag. Kursen er opp hele 11,7 prosent til 564 kroner. På det høyeste har kursen vært oppe i 599 kroner. Bakgrunnen for kursoppgangen er trolig tolkningen av noen ulne kommentarer gitt av styreformann Thomas Fussell i et brev til aksjonærene.

Overfor Reuters mer enn antyder finansdirektør Erling Svela i Opticom at det Fussel mener er at Intel vil fortsette samarbeidet med Opticom i Thin Film Electronics.

Omsetningen i Opticom er på 193 millioner kroner.

Kun Storebrand overgår dette med en omsetning på 337 millioner kroner. Også i dag har Orkla Enskilda Seurities krysset en større post samtidig soom Sundal Collier har rullert den månedlige opsjonen. Kursen er opp 1,8 prosent til 56 kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv øker beholdningen av Storebrand-aksjer på forvalterkontoen til svenske SEB. SEBs konto sitter nå på 13 prosent av aksjene i Storebrand etter storkjøp i forrige uke gjennom nettopp meglerhuset Orkla Enskilda Securities.

Tomra fortsetter å falle. Det virker som om noen av meglerhusene i byen har fått opp øynene for at det er en del usikkerhet knyttet til innføringen av pant på engangsemballasje i Tyskland. Blant annet mener Handelsbanken Markets at dette er en god grunn til å selge seg ut av Tomra. Denne usikkerheten ble først omtalt av Finanskanalen.no allerede for to uker siden.

Tomra er ned 2,7 prosent til 147 kroner. Omsetningen i aksjen er på 110 millioner kroner.

Eltek holder seg svært bra på Oslo Børs etter at Nortel Networks kom med sitt resultatvarsel etter at USA hadde stengt i går. Nortel er en av Elteks største kunder, men gårsdagens melding fra Nortel var mer et varsel om kostnadene ved nedbemanning enn nye signaler på hvor ille det er.

Eltek-ledelsen forsvarte eget selskapet så godt som mulig på en presentasjon i formiddag, og aksjen lå lenge i pluss. Nå er kursen ned 0,4 prosent til 143 kroner.

Med et unntak av et fåtall aksjer er aktiviteten nok en gang svært lav, et tydelig tegn på at investorene ikke tør satse før det foreligger nye signaler å forholde seg til. Det kan bety at det blir svært rolig utover ettermiddagen da det ikke er noen parallellhandel med USA.