Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opticom-Gudesen har tapt 3,1 milliarder

Gründer Hans Gude Gudesens aksjer i Opticom falt ufattelige 770 millioner kroner i verdi i går. Siden 8. februar har han «tapt» 3,1 milliarder kroner på det nervøse IT-markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det går opp og ned i denne bransjen, sier Gudesen iskaldt til Dagbladet.

Han skylder på panikkslagne småsparere, og føler seg overbevist om aksjekursen vil peke rakt oppover så snart markedet har roet seg.

Oslo Børs hadde i går sin svarteste dag siden oktober 1997. Totalindeksen ramlet 5,4 prosent, og IT-sektoren snublet fullstendig. Styggest av alle trynet Opticom. Da børsen stengte klokka 16.00, var selskapet priset til 11,8 milliarder kroner. Det er 26 prosent - eller 4,2 milliarder kroner - mindre enn dagen før!

Opticom har på det mest optimistiske vært verdsatt til over 30 milliarder kroner.

Får panikk

Hans Gude Gudesen eier 1,97 millioner Opticom-aksjer i eget navn, 250000 gjennom selskapet Symre AS. Til sammen utgjør disse postene 18,5 prosent av aksjene. At verdiene hans er redusert med flere milliarder de siste ukene later ikke til å affisere ham nevneverdig.

- Dette er trist for småaksjonærer som får panikk, men personlig bryr jeg meg ikke særlig om fallet. Selv da Opticom var priset til over 30 milliarder kroner, var selskapet billig i forholdet til det potensialet vi har, sier Gudesen.

Styreformann Thomas Fussell og toppsjef Robert Keith i Opticom lever også i håp om en kursoppgang. Den britiske duoen kjøpte nylig 760000 aksjer for 1100 kroner stykket, og er dermed oppe i en aksjepost på 31 prosent. Så langt har imidlertid den siste investeringen påført dem et urealisert tap på 84 millioner kroner.

Sju ansatte

Oslo-baserte Opticom utvikler ny teknologi for datalagring. Selskapet har patentsøkt 250 løsninger verden over. Bare sju personer er ansatt. Troen på selskapet har vært enorm, og Gudesen avviser enhver antydning om at boblen sprekker.

- Vi har egenkapital til flere års drift uten inntekter. Ingen jobber i Opticom for pengene alene.

thor.sorum-johansen@dagbladet.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!