Opticom i tet i tidlig handel

Opticom stiger og tank faller. Utover det er utslagene små og omsetningen beskjeden på Oslo Børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er knapt nok styringsfart fra åpning på Oslo Børs mandag. Omsetningen er lav og det er bred nedgang med shippingindeksen som den klart svakeste. På IT-siden er Opticom i støtet og hjelper til med å begrense fallet for sektoren.

Også ut i Europa faller de fleste børsene tilbake i kjølvannet av fredagens fall på Wall Street

Samlet er totalindeksen ned 0,59 prosent til 1.377,79 poeng. Omsetningen på hovedlisten er på skarve 351 millioner kroner.

Av dette utgjør omsetningen i Opticom 38 millioner kroner. Med en oppgang på 4,4 prosent til 614 kroner.

Som vanlig er det ikke noe spesifikt som driver kursen. Men juni nærmer seg slutten og investorene begynner å vente at det snart foreligger nyheter rundt Intel-avtalen. Videre er det også få dager igjen før fristen går ut for børsnoteringen av Fast Search & Transfer.

Finanskanalen.no skriver i dag at Intel har lagt frem en ny superchip. Les mer om det her.

Ellers er det fallende kurser som preger IT-aksjene. InFocus (-1,5%), Eltek (-4,8 %), Telenor (-0,25%) og Tandberg (-0,9%) er med på trekke IT-indeksen ned 0,42 prosent. Et av unntakene er EDB som er uendret på 107 kroner, omsatt for 36 millioner kroner.

Negative nyheter har stått i kø for tankmarkedet de seneste ukene og det begynner nå å slå ut på aksjekursene. Sektoren hadde en tung dag på Wall Street fredag, og nedturen fortsetter på Oslo Børs i dag.

I forrige uke ble det et nytt fall i tankratene, og en kraftig økning av ledige skip i Den arabiske gulf tilsier at ratepresset vil fortsette. Videre viser også periodemarkedet en fallende tendens. Et VLCC-nybygg er sluttet på en femårig kontrakt til 37.500 dollar per dag. Det er ned rundt 2.500 dollar per dag fra en tilsvarende kontrakt som ble rapportert i slutten av april.

For Frontline betyr det et kursfall på 3,6 prosent til 190 kroner. Bergesen A faller 2,2 prosent til 200 kroner. Omsetningen i de to aksjene er på henholdsvis 28 og 19 millioner kroner.

Norsk Hydro har de seneste dagene hamstret egne aksjer for å hindre et kursfall knyttet il at investorer vekter seg ned for å gjøre plass til Statoil i sine porteføljer. Nesten hver femte Hydro-aksje omsatt over børs siden 23. mai er kjøpt av Hydro.

Imidlertid er tilbakekjøpsfullmakten nesten helt fylt opp, og det ser derfor ut til at tilbakekjøpene går mot sin slutt. Det kan bety et markert fall i Hydro-aksjen, mens Statoil-salget går inn i sluttfasen.

I dag er Hydro ned 0,4 prosent til 391 kroner, omsatt for 27 millioner kroner.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.