Opticom-show før ukeslutt

Nok en gang var det Opticom det dreide seg om på Oslo Børs. Ryktene svirrer og i opsjonsmarkedet tas det sats.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

What a week! Det meste som kan skje i aksjemarkedet skjedde. Investorene var både lavt og høyt etter at tungvekterne i USA enten kom med nye, dystre resultatvarsler, for eksempel Cisco, eller overasket positivt, som Intel, IBM og Microsoft. På toppen av det hele overasket sentralbanksjef Alan Greenspan med enda et rentekutt. Det blir aksjerally av slikt, i hvert fall i USA. Fredag stoppet det imidlertid opp, og børsene i USA åpnet ned.

Her hjemme på Oslo Børs frigjorde markedet seg mer enn på lenge en slavisk gjenspeiling av utviklingen i USA. Selskapsspesifikke momenter fikk gjennomslag, til glede for aksjonærene i Tandberg, og ikke like mye til glede for eierne av Tomra.

Opticom kjørte også sitt eget løp i forkant av opsjonsinnløsninger. Fredag dominerte aksjen aktiviteten på Oslo Børs, drevet frem av en stadig strøm rykter. Uken som helhet ble en av de bedre for aksjen på lang, lang tid.

Ga pluss

Opticom sørget for at IT-indeksen sluttet såvidt på plussiden, mens totalindeksen falt 0,35 prosent. Omsetningen på hovedlisten var på solide 2,67 milliarder kroner. Uken ble amputert på grunn av påsken, men It-indeksen la på seg 7 prosent, mens totalindeksen var marginalt ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer