Opticom stjal showet

Opticom kunne som ventet sole seg i glansen fra en forlenget Intel-avtale onsdag, men et kurshopp på «bare» 20 prosent var kanskje skuffende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med noen få hederlige unntak var det en kjedelig dag med lav aktivitet og små kursutslag av betydning på Oslo Børs. Sol, sommer og rentemøte i USA gjorde sitt til at investorene hadde nok av annet å sysle med fremfor å handle aksjer.

Som ventet var Opticom den store attraksjonen etter gårsdagens presentasjon av fornyet Intel-avtale, men det hele ble nok en del tammere enn enkelte aktører på forhånd hadde sett for seg.

IT-aksjene ble i stor grad preget av en forsiktig optimisme etter gårsdagens fall og dagens rentemøte i USA. Investorene satser på at amerikanske IT-aksjer skal stige på rentebeskjeden. Omsetningen i sektoren var med unntak av Opticom svært så beskjeden.

Ellers ble handelen preget av bra aktivitet i tungvekterne Statoil, Norsk Hydro og Norske Skog.

Alt i alt ble det en oppgang på 0,1 prosent til 1.292,95 poeng for totalindeksen. Hovedindeksen falt 0,05 prosent til 190,63 poeng. Omsetningen på hovedlisten stanset på 2.867 millioner kroner.

Av dette sto tradingen i Opticom-aksjen for 345 millioner kroner. Kursen steg 20,6 prosent til 627 kroner. Selv med en forlenget avtale med Intel under beltet steg ikke kursen mer enn det som den volatile aksjen ofte gjør uten noen form for nyheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer