Opticom tar av på første klasse

Det er nok en gang Opticom det dreier seg på Oslo Børs. En analyse fra First Securities sender kursen videre opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tredje dag på rad er det Opticom som dominerer Oslo Børs. I løpet av de tre dagene har kursen steget nesten 30 prosent. De seneste seks dagene er oppturen på rundt 50 prosent. Traderne er overlykkelige over ha favoritten tilbake i storform.

Ellers er den underliggende tonen bedre i dag, med bakgrunn i en blandet utvikling i USA. Omsetningen, utenom Opticom, er svært beskjeden.

Opticom-oppgangen i dag skyldes en analyse fra First Securities. Den inneholder ingen klar konklusjon, men undertonen er positiv. Omsetningen i Opticom er på 134 millioner kroner så langt fredag, og kursen er opp 13,5 prosent til 642,50 kroner.

Finanskanalen.no er første nettavis i Norge som omtaler analysen, som du kan lese mer om her.

At den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt for andre dag på rad, ser markedet ikke ut til å bry seg om. Her hjemme stiger flere teknologiaksjer hvis konkurrenter er blitt slaktet de seneste dagene. Tror man de norske selskapene er immune mot de problemene som amerikanske selskaper sliter med? Nei, er svaret, og det kan derfor virke som om fallhøyden i en del av de norske selskapene nå har økt.

Et eksempel er Tandberg. Hovedkonkurrenten Polycom ble for andre dag på rad slaktet i USA. Tandberg falt svakt her hjemme i går, men er i dag opp 0,6 prosent til 89 kroner. Aksjen er en av de norske meglerhusenes favoritter, og ledelsen skal ha klart å overbevise aksjemarkedet om at de ikke er like utsatt for kutt i IT-investeringene som andre aktører.

Et annet eksempel er Eltek, som i dag er opp 2,3 prosent til 136 kroner. Konkurrenten Power-One falt med 7,6 prosent i USA i går. Verdien av selskapet er halvert siden 9. februar

Peco II som gikk ut med et resultatvarsel onsdag, klarte seg overraskende bra samme dag som varselet kom, og kursen falt kun marginalt. I går kom det store kursraset, og kursen falt med over 9 prosent. Verdien av Peco II er halvert siden begynnelsen av januar.

Men hva gjør vel det når Opticom er i storform?

IT-indeksen er opp 2,3 prosent, og så langt dagens sterkeste delindeks. Totalindeksen stiger 0,9 prosent til 1.269,69 poeng. Omsetningen på hovedlisten er på 422 millioner kroner.

RCL stiger etter at Carnival kutter kapasiteten i Nord-Amerika. Carnivals kutt kommer hele cruisemarkedet til gode. RCL er opp 2,2 prosent til 205,50 kroner, men omsatt for bare 27 millioner kroner.

Frontline er også med på oppturen og legger på seg nye 1,9 prosent til 158 kroner. Det er fortsatt langt igjen til kursmålet som det amerikanske meglerhuset Dain Rauscher Wessels har satt i en fersk analyse.

Aker Maritime stiger nye 4,5 prosent til 81,50 kroner på gårsdagens taktiske tilbud fra Kjell Inge Røkke.

Også ellers i Europa er de toneangivende svakt opp i tidlig handel.

Her finner du en bredere oversikt over utviklingen på Oslo Børs.