Opticom vinner, Tomra taper

Opticom stiger kraftig, mens Tomra opplever ditto nedgang tirsdag morgen. Statoil og Norsk Hydro faller på lavere oljepris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opticom gikk rett til værs fra start tirsdag etter oppslag i pressen om at Hans Gude Gudesen nok en gang får en irettesettelse fra Oslo Børs.

Bakgrunnen er Gudesens uttalelser til nettstedet iMarkedet i går om at royalty-marginen som meglerhuset First Securities har benyttet i sin analyse er for lav.

Budskapet er nå mottatt av 'opticomistene' rundt om i landet og det kjøpes Opticom-aksjer over en lav sko. Kursen stiger med 6,6 prosent til 597 kroner. Aksjen har imidlertid vært oppe i kurs 605 kroner. Etter en times handel er det omsatt Opticom-aksjer for drøyt 50 millioner kroner, og selskapet ligger nok en gang i omsetningstoppen, kun forbigått av Statoil.

Tomra er også heftig omsatt fra start tirsdag og kursen faller. Klokken 11 er kursen ned hele 5,5 prosent til 137,50 kroner. Årsaken er selvsagt at den politiske lederen i den tyske delstaten Nordrhein Westfalen ifølge tysk presse avslo ethvert forslag om pant i et møte med den tyske miljøvernministeren Trittin igår.

D-dag for pant i Tyskland er fredag, og gårsdagens møter reduserer muligheten for innføring av en slik pantordning som er svært viktig for veksten i Tomra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer