Optimisme før ny avstemning om redningspakke

- Men jeg hater den, sier republikaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongressledere sanker stemmer for redningsplanen for den amerikanske økonomien og er optimistiske før avstemningen i Representantenes hus.

Representantenes hus skal diskutere og stemme over den omstridte redningspakken fredag, bekrefter flertallsleder Steny Hoyer.

Hoyer sier han har tro på at det denne gangen vil være enighet på tvers av partigrensene om planen.

Kammeret avviste redningsplanen på 4.000 milliarder kroner da den var oppe til avstemning første gang, noe som skapte panikk på børsene rundt om i verden.

Men etter at Senatet godkjente planen og gjennomførte flere endringer i den, håper Bush-administrasjonen at pakken nå også skal få nok stemmer i Representantenes hus.

Stemmesanking

Forkjempere for redningspakken har siden onsdag jobbet på spreng med å sanke stemmer. En etter en sa folkevalgte torsdag at de kommer til å stemme for den reviderte pakken, som nå også inneholder en plan for skattelettelser.

- Jeg hater det, men å ikke gjøre noe er farligere for landet enn dette lovforslaget, sier den republikanske representanten Zach Wamp, som var en av 133 republikanere som stemte mot pakken mandag.

Tidligere torsdag understreket lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, at hun ikke ville sende lovforslaget til avstemning før hun visste at det var nok stemmer til å få det vedtatt.

- Og jeg tror vi skal få til en avstemning, sa hun.


OPTIMISTISK: Lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sier hun ikke vil sende krisepakken for den amerikanske finanssektoren til avstemning dersom hun ikke er sikker på at den blir vedtatt. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX
OPTIMISTISK: Lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sier hun ikke vil sende krisepakken for den amerikanske finanssektoren til avstemning dersom hun ikke er sikker på at den blir vedtatt. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/SCANPIX Vis mer

Usikkert

Analytikere er fortsatt ikke sikre på at pakken kommer til å bli vedtatt, og forhandlingene kommer til å fortsette helt fram til avstemningen fredag. Dersom kriseplanen også denne gangen blir nedstemt, er det ventet at prosessen vil starte på nytt etter at det er blitt gjort nye justeringer i planen.

Demokraten James Clyburn sier stadig flere demokrater støtter planen, og han har «en god følelse» med tanke på pakkens muligheter i en ny avstemning. Men det er grunnleggende at det samles støtte også blant de republikanske kandidatene, understreker han.

(NTB)