BOLIG: Eiendomsmegler Anders Langtid i Privatmegleren Ullevål merker optimismen og forteller om fulle visninger . Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
BOLIG: Eiendomsmegler Anders Langtid i Privatmegleren Ullevål merker optimismen og forteller om fulle visninger . Foto: Jørgen Hyvang / FinansavisenVis mer

- Optimismen er ekstrem

De som skal pusse opp og selge videre er spesielt optimistiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen/Kaare Martin Granerud): - Det er et vanvittig trykk, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål til Finansavisen.

De siste ukene har han solgt to bygårder, én på Vålerenga og én i Oscars gate like bak Slottet. Begge steder var det stinn brakke på visning.

- Det er tre kjøpergrupper; de langsiktige som ikke driver med eiendom i dag, men som har mye kapital, eiendomsinvestorer som vil øke, og den tredje gruppen som kjøper for rehabilitering og videresalg, sier han til avisen.

Og det er ikke bare nykommere som kjøper.

- Selv de mest garvede bygårdsbesitterne kjøper også i dagens hete marked, sier han.
100 på visning I Oscarsgate 50B hadde han 100 på visning i løpet av to dager.

- Her ble det solgt fem leiligheter i et AS som hadde en latent skatteregning på 5 millioner. Prisantydningen var 21 millioner, mens salget endte på 23,1 millioner pluss skatteposten. Da var kvadratmeterprisen 72.000 kroner pr. kvadratmeter.

- Kjøperen i tidlig 50-årene sa at «barnebarna mine kommer til å takke meg». Avkastningen er under 4 prosent, så det er nær sagt utelukkende fremtidig prisvekst det kan tjenes penger på, sier Langtind til Finansavisen.

På Vålerenga solgte Møller Gruppen en bygård hvor de har huset sine lærlinger. Det var 22 leiligheter, men bad og dusj kun i første etasje.

80.000 kroner kvadratmeteren
- Dette ble kjøpt av et firma som skal pusse opp og videreselge, sier Langtind.

Også her var det 100 på visning, åtte budgivere, og prisen endte på nærmere 34 millioner kroner - inkludert 9 millioner i latent skatt.

Det tilsvarer rundt 80.000 kroner pr. kvadratmeter.

- Optimismen er ekstrem, blant de som skal selge videre, men også mange tunge, proffe eiendomsinvestorer kjøper bygårder der det mye å gjøre. Det er tydelig at de har tro på markedet, sier Langtind til Finansavisen.

Flere økonominyheter Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken
Salg av bygg under oppføring - Skatteetaten har skjerpet reglene