Optimist etter avhør

TRONDHEIM (Dagbladet): - Etter politiavhørene ser Kjell Arve Husby optimistisk på saken, sier friidrettstrenerens advokat Morten Kjensli. Lensmannen på Oppdal regner med å gjøre seg ferdig med saken i neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele mandag og i hele går satt Kjell Arve Husby i avhør på Oppdal lensmannskontor. Da Dagbladet møtte ham i en av pausene, ville han ikke snakke med avisa.

- Jeg har ingen ting å snakke med dere om, sa friidrettstreneren som er anmeldt for voldtektsforsøk og beføling av idrettsjenter i Oppdal friidrettsklubb.
- Vi hadde tenkt å bli ferdige denne uka, men blir det først over helga, sier fungerende lensmann Asbjørn Liberg. Fra Oppdal går papirene videre til politiadvokat Per Morten Schjetne ved Uttrøndelag politikammer.

Saken gjelder to anmeldelser mot Kjell Arve Husby, den ene fra ei 18 år gammel friidrettsjente som mener Husby skal ha befølt henne ved en rekke tilfeller, gjennom flere år.

Husby er også anmeldt av en 25 år gammel kvinne som mener at han bør straffes for et voldtektsforsøk som skal ha funnet sted i hennes bopel i Trondheim i desember 1997.
Det er nå over to uker siden trener Kjell Arve Husby ble sparket fra alle verv og oppgaver i Oppdal Friidrettsklubb. To av styremedlemmene i klubben, Morten Bøe og Jorid Loe Røhjell, sa forleden til lokalavisa Oppdalingen at de angrer ingen ting i denne saken, og at de ville gjort det samme en gang til.

Flere idrettslag skal ha tatt kontakt med OFIK-styret og uttrykt tilfredshet med at klubben har tatt friidrettsjentene på alvor.