Optimistisk Bush - negativ børs

President George W. Bush erklærte seg «utrolig optimistisk» på USAs vegne under et seminar om økonomien med velgere i Texas i går. Men børsen er like pessimistiske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs nasjonalbank vedtok igjen i går å holde renta fast på 1,75 prosent, for femte gang på rad. Det er den laveste renta siden juli 1961. Men styret i banken sier det er økonomisk svakhet, snarere enn prisstigning som gir størst grunn til bekymring.

Med nesten nullrente kjøper forbrukerne biler som aldri før. Det holder oppe forbruket, som er så viktig for å unngå økonomiske nedgangstider. Men styret i nasjonalbanken sier at dårlige utsikter framover kan gjøre det nødvendig med et rentekutt seinere i år.

Dette syntes man på børsene var dårlig nytt. Både Dow Jones og Nasdaq falt med over to prosent utover dagen.

- Uansett om tidene er harde akkurat nå, så er vi i Amerika, og jeg er utrolig optimistisk når det gjelder framtida i dette landet. Vi har den høyeste produktiviteten i verden, de beste bøndene, de beste produsentene, de hardest arbeidende innbyggerne og den beste skattepolitikken sa Bush til et seminar av vanlige velgere i hjemstaten Texas.

Hans motstandere innvender at Bush ikke har gjort mye bra for USAs økonomi.

BUSH-PRAT: 250 mennesker ville høre Bush snakke om USAs økonomi.