Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Optimistisk Clinton på Camp David

Det er umulig å si hvor Camp David-forhandlingene er på vei. Clinton har uttrykt forsiktig optimisme ifølge New York times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De sier det er umulig å si hvor det bærer, sa en funksjonær etter en telefonsamtale med forhandlerne.

- Det er de gode nyhetene, forkynte han ifølge New York Times.

Høyt på Clintons timeplan står avreisen til G8-møtet i Japan på onsdag.

En palestinsk kilde sier at de neste 48 timene vil vise om det vil ta dager eller uker å komme fram til en avtale, melder Reuters ifølge Jerusalem Post. Amerikanerne ønsker seg en avtale innen onsdag.

President Bill Clinton har brutt sin selvpålagte munnkurv med en uttalelse til avisa Daily News. Clinton er mer optimistisk nå enn han var da Camp David-forhandlingene åpnet for seks dager siden, men han er ikke sikker på at partene faktisk vil klare å komme fram til en avtale, skriver New York Times.

Det har ikke manglet på lekkasjer under forhandlingene. Selv om forhandlingsdelegasjonene nekter å uttale seg, er det nok av tjenestemenn i periferien som uttaler seg villig til pressen. Uttalelsene er primært myntet på dere respektive hjemlige valgkretser.

Ifølge en palestinsk kilde har partene allerede blitt enige om sikkerhetsspørsmålet. Partene er ifølge kilden nær en avtale om alle andre spørsmål, unntatt Jerusalem og flyktningene - og selv der gjøres det framgang, sier kilden ifølge Jerusalem Post.

Israels utenriksminister David Levy, som nektet å bli med Barak til toppmøtet, sier at de palestinske vurderingene mangler rot i virkeligheten. Partene er like langt fra hverandre som noensinne.

Av mer konkrete forlsag skriver avisa HaAretz at Barak har forkastet et forslag som går ut på å utveksle land på kryss og tvers av grensa fra 1967. Dette sa israelske kilder i går. Når det gjelder flyktningespørsmålet, er Barak klar til å overveie en israelsk anerkjennelse av FNs resolusjon 194 som omhandler flyktningene.

Ett forslag går ut på å inkludere en paragraf i avtalen som betegner Israels integrasjon av titusenvis av flyktninger under et familiegjenforeningsprogram og integrasjon av flyktninger i den palestinske staten, samt internasjonal støtte til rehabilitering av de øvrige flyktningene som realiseringen av resolusjon 194.

Israelerne har motsatt seg et slikt forslag, men en slik paragraf vil bidra til å gi avtalen større internasjonal legitimitet, skriver HaAaretz. Videre tillegger den ikke Israel ansvar for å ha skapt flytningeproblemet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media