Optimistisk Sandberg (Frp) sier han tror oppdrettsnæringas villaks-problemer kan være historie om to til tre år

Lei av at situasjonen svartmales.

FORUTSIGBARHET: Fiskeriminister Per Sandberg vil forsøke å være forutsigbar i møte med fiskerinæringa. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.no
FORUTSIGBARHET: Fiskeriminister Per Sandberg vil forsøke å være forutsigbar i møte med fiskerinæringa. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALTA (Dagbladet): Han tok over som fiskeriminister for bare noen måneder siden. Nå kommer Per Sandberg (Frp) med hårete ambisjoner i en av de siste årenes største norske miljøkonflikter.

Han mener nemlig at problemene oppdrettsnæringa skaper for villaks i Norge på grunn av rømning og lakselus kan være historie i løpet av to til tre år. Fiskeriministeren er lei av at situasjonen i oppdrettsnæringen svartmales.

- Jeg vil ikke være med på at det er noen krise. Nå kommer en rekke tiltak - handling - og jeg føler at jeg har oppdrettsnæringa med meg. Jeg snakker med parter på begge sider som er positive til at vi kan løse problemene i løpet av to til tre år, sier Sandberg til Dagbladet.

- Du mener det kan gå an i løpet av to til tre år?- Ja, hvis man er optimister og prøver å se det mulige i stedet for å se det umulige.

Mye på gang I går kom en rapport som viste at over halvparten av villaksbestanden i Norge er i dårlig eller svært dårlig stand, blant annet på grunn av genetisk kryssing mellom vill laks og rømt oppdrettslaks. Rapporten er den første som klassifiserer villaksen etter den nye kvalitetsnormen som ble innført i 2013. Sandberg kaller den nye kvalitetsnormen et «fantastisk virkemiddel» for politikerne - og viser til at regjeringen har mye på gang.  - Nå handles det fra regjeringens side, dette har vi jobbet med i to år, og den som ikke tror på dette nå..., sier han, og lar det siste henge i lufta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer