DIREKTE: Se CNNs sending fra møtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Video: CNN Vis mer

Optimistisk Trump før toppmøtet

Få timer før møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore sier Donald Trump vi snart får vite om en «ordentlig avtale» kan skje.

SINGAPORE/OSLO: Rundt klokka 02 natt til tirsdag forlot Donald Trump sitt hotell i Singapore med retning Capella Hotel, et luksushotell på øya Sentosa sør for Singapore sentrum.

Rundt et kvarter seinere var også Nord-Koreas leder Kim Jong-un på vei mot møtestedet.

Dagbladets reportere i Singapore melder at sikkerhetsoppbudet og bilkortesjene fører til at lokalbefolkningen hverken kommer seg til jobb eller skole.

Det er rett og slett ganske kaotisk i Singapore. Pressen har også beleiret de aller fleste lyskryssene fra de to statsledernes hoteller og fram til øya i håp om å få et glimt av Kim eller Trump.

Det gjorde de færreste. Like over klokka halv tre var både Kim og Trump på plass ved Capella Hotel, som skal huse det historiske møtet.

Der skal de to etter planen håndhilse foran det ventende pressekorpset, før de to skal snakke sammen i alene, kun sammen med et par oversettere.

Etter det korte møtet skal det avholdes et større møte, der også de to statsledernes rådgivere vil være til stede.

19 ÅR SIDEN: Donald Trump ble i 1999 intervjuet av CNNs Wolf Blitzer. Den gang mente Trump at USA burde sette seg ned og snakke med Nord-Korea for å få en slutt på atomvåpen-programmet, og i siste instans være villig til å bruke militærmakt for å stanse regimet. Nå, 19 år senere, er Trump USAs president og skal ha samtaler med Nord-Koreas leder Kim... Vis mer

Optimistisk Trump

Et par timer før de to statslederne satt seg i bilene sine, ga Donald Trump uttrykk for optimisme.

- Møtet mellom stab og representanter går bra og raskt … Men det har egentlig ikke noe å si. Vi vil alle snart få vite om en ordentlig avtale, til forveksling fra de tidligere, kan skje! skriver USAs president på Twitter.

- At jeg har et møte, er et stort nederlag for USA, sier haterne og taperne. Vi har våre gisler, tester, undersøkelser og alle våre rakettoppskytinger har stoppet. Og alle disse ekspertene som har sagt jeg har tatt feil fra begynnelsen, har ingenting annet å si. Vi klarer oss bra! fortsatte han.

Også snakket med Moon

Forhandlingene har gått framover «raskere enn forventet», het det i en kunngjøring mandag, som forklaring på hvorfor Trump forlater Singapore klokka 20 lokal tid tirsdag, i stedet for onsdag morgen som tidligere planlagt.

Søndag snakket også president Trump med Sør-Koreas president Moon Jae-in, opplyser Det hvite hus. De to diskuterte den seneste tidens utvikling fram mot dagens møte og lovet hverandre å fortsette det tette samarbeidet også etter at møtet med Kim er gjennomført, heter det i pressemeldingen.

Historisk møte

Klokka 3 natt til tirsdag møtes Kim og Trump i det som er den første direktesamtalen mellom en sittende amerikansk president og en nordkoreansk leder. Møtet skal være på Capella Hotel, et luksushotell på øya Sentosa sør for Singapore sentrum.

Spørsmålet er om Nord-Koreas leder vil love nedrustning i bytte mot økonomisk hjelp og sikkerhetsgarantier, og om det kan bli en fredsavtale som formelt kan avslutte Koreakrigen.