Orakelet Joe

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Husker du den amerikanske rørleggeren Joe som ikke het Joe og som ikke hadde lisens som rørlegger? Mannen har forlenget sine 15 minutters berømmelse på tv fra fjorårets presidentvalgkamp inn i den nye året. Det eneste han gjorde den gangen var å spørre Barack Obama om hva skattepolitikken hans ville bety for hverdagsmannen fra Ohio. Dermed ble den anonyme arbeidskaren hetende Joe the Plumber. En kjendis var født. Media fant noe som liknet på «real America», og det gjorde også republikanernes presidentkandidat John McCain. Det var Joe i alle kanaler og debatter. Og den meget konservative Joe lære seg å utnytte den overraskende interessen for sin person.

Forlag og musikkbransje med dollartegn i øynene hogg tak i gjennomsnittsamerikaneren. Og tro det eller ei, Joe har takket ja til å skrive ei bok om sitt syn på USA. Kan man bli forfatter i en fei er andre profesjoner raskt innen rekkevidde. Som for eksempel å bli krigsreporter. Til stor irritasjon for amerikanske utenriksreportere er Joe nå blitt en av dem. For Joe, eller Samuel J. Wurzelbacher som han egentlig heter, har hoppet rett inn i rollen som kommentator for den konservative og proisraelske bloggergruppa PajamasTV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer