Oralsex-forvirring i Oslo tingrett

Dagbladet viste oralsex-simuleringsvideo i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kirketjener Sander Bergh var aktoratets eneste vitne i saken mot Fuck for forest-aktivisten Natty (23), som fikk et forelegg på 7500 kroner for å ha vist krenkende adferd på offentlig sted.

Hun og medaktivist Dan DeVero var nakne foran alteret Kristi himmelfartsdag 2. juni i år.

Kirketjener Bergh mener det er ingen tvil om at paret simulerte sex.

- Jeg så to stykker som simulerte sex foran koret, forklarte Bergh til retten.

- De lå på gulvet og simulerte sex. Jeg vet ikke hvor inngående jeg skal beskrive det. Jeg tror ikke de hadde sex, men det var nok en simulasjon.

- Simulerte oralsex Bergh så selv ikke den korte sekvensen da Natty knelte foran kjønnsorganet til DeVero, men han sa i retten at han hadde sett videoen på Dagbladet.

- Hvis du ser på videoen, ser du klart at de simulerte oralsex, men det var før jeg kom inn. De simulerte oralsex på alterringen.

Natty avviste dette helt. Hun mener folk har forskjellig oppfatning av hva seksuell adferd er.

- Hva er å simulere samleie? spurte hun vitnet.

- Det var bevegelse i rumpepartiet, det var slik jeg oppfattet det. Det varte i 5, 6, 7 sekunder, sa Bergh.

Dagbladet har publisert en video av seansen, men politiet framla ikke denne som bevis i saken. Dette reagerte dommeren på.

- Hvorfor politiet ikke har lagt fram den videoen, kan jeg ikke forstå. Den burde dere ha framlagt. Jeg skjønner ikke hvorfor dere ikke har gjort det, sa dommeren til politiadvokat Beate Brinch Sand.

Dagbladet viste videoen til politiadvokaten, som ikke hadde sett videoen tidligere. Hun mente så at den ikke viste noe mer enn det retten allerede hadde fått referert av kirketjener Bergh.

Påstand: 18 dagers fengsel Natty mener det aldri var snakk om å simulere sex.

- Det var aldri min plan å simulere sex. Jeg tror folk blir forvirret av våre søte venner i media som skrev det. Sex er tydeligvis forskjellig for folk, jeg bør vite om det var seksuelt - jeg var der, sa Natty.

Politiadvokat Brinch Sand mente i sin prosedyre at det ikke er tvil om at paret simulerte sex og at det ikke var en høy bot. Hun refererte til at man får 9000 kroner for en bot for bråk på offentlig sted.

- Jeg synes ikke 7500 kroner i bot for dette er høyt. De gjorde det på en helligdag, inne i ei kirke og foran folk som ble støtt. Det er straffeskjerpende.

Aktor la ned påstand om at Natty skal få en bot på 9000 kroner, subsidiært 18 dagers fengsel, pluss saksomkostninger.

Dom i saken faller neste tirsdag.