Orange-marsj stanset som planlagt

Britiske sikkerhetsstyrker greide å hindre protestanter i å marsjere inn i en katolsk bydel i Nord-Irland i dag. Det kom ikke til voldelige sammenstøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske sikkerhetsstyrker hadde satt opp piggtråd og barrikader på opptil fem meter for å forhindre mulige sammenstøt mellom protestanter og katolikker, og hindre protestantene i å vende tilbake til Portadown via den katolskdominerte gaten Garvaghy Road etter gudstjenesten i landsbyen Drumcree.

Tjue ledere fra Orange-ordenen spaserte fram til sperringen for å protestere mot at de for fjerde gang ble hindret i å følge hele sin tradisjonelle rute.

Rundt 1.400 protestanter deltok i gudstjenesten i Drumcree. Orange-ordenens ledere hadde på forhånd oppfordret folk med voldelige hensikter til å holde seg unna.

På tross av at fredsprosessen med førsteminister David Trimbles avgang opplever sin verste politiske krise, så det ut til at sommerens mest kontroversielle marsj forløp uten voldshandlinger.

(NTB)

MARSJ: Menn fra Orangeordenen passerer piggtråd idet de marsjerer mot Drumcree fra byen Portadown i Northern Ireland.Foto: SCANPIX