Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oransje, stinkende regn faller over Sibir

Hva er det som skjer?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seige, stinkende, gule og oransje snøflak faller over Omsk-regionen i Vest-Sibir, og ingen vet foreløpig hvorfor.

Sivilforsvaret, kriseberedskapen, meteorologieksperter og flere andre enheter fra myndighetene undersøker også fenomenet. Et forskningsfly med kjemieksperter og laboratorum ombord, er forsinket grunnet sterk vind i området.

Også over naboregionene Tomsk og Tyumen skal det ha snødd gult.

Innbyggerne i regionen er blitt rådet til ikke å bruke snøen i matlaging eller andre husholdningsøyemed, holde barna innendørs og ikke å la dyr beite i den forurensede snøen.

- Så langt kan vi ikke forklare snøen, som er oljete å ta på og har en råtten lukt, sier Anton German i miljømyndighetene i Omst til det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

En av de mulige forklaringene som forskerne jobber med, er at den misfargede nedbøren skyldes værforhold i Kasakhstan. Der har det siste tiden vært flere stormer, som kan ha virvlet opp og brakt med seg støv og forurensninger.

Omsk, i vestsibir, er sentrum for russisk oljeindustri. Om lag 27 000 mennesker bor i regionen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!