Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orbáns stabssjef publiserte innvandringskritisk video 

Den ungarske statsministeren Viktor Orbáns stabssjef, János Lázár, publiserte tirsdag en innvandringskritisk video på sin Facebook-side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I klippet befinner Lázár seg i et nabolag i Wien i Østerrike og sier hovedstaden er blitt skitnere, fattigere og at kriminaliteten har økt etter at innvandrere bosatte seg der.

8. april er det valg i Ungarn og regjeringspartiet Fidesz bruker migranter som hovedargument i sin valgkamp.

- Hvis vi slipper dem inn og lar dem bo i våre byer, vil konsekvensene være kriminalitet, fattigdom, hospitser og umulige urbane forhold, sier han, og understreker at dette er noe regjeringen jobber med å forhindre.

Lázár sier i videoen at det kun finnes pensjonister igjen i byen blant den hvite og kristne befolkningen, alle andre er innvandrere:

- Det finnes et stort antall skoler der det ikke er noen hvite barn fra Wien igjen, bare barn av muslimske innvandrere og innvandrere fra Midtøsten.

Filmen ble publisert kort tid etter at FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad al-Hussein tirsdag kalte Orbán en rasist og fremmedhater.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!