Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ord om drap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Når man står overfor en tragedie av så stort omfang som drapssaken i Stavanger, er det selvsagt fristende for både myndighetspersoner og medier å omtale det med ord som kan bidra til å dempe inntrykket av den brutalitet som liggeri handlingen. Derfor tyr gjerne politiet i de innledende faser av etterforskningen i slike saker til begrep som «familietragedie».

• Spørsmålet er bare om ikke dette tilslører mer enn det avklarer. Det er sjelden troverdig at de døde har vært involvert i noen drapsplaner, bortsett fra den som har utført udåden. Begrepet «familietragedie» kan nettopp gi en slik forestilling. Vi har ellers inntrykk av at slike hendelser gjerne blir omtalt med sitt rette navn når innvandrere er involvert. Men i alle drapssaker der flere familiemedlemmer er drept, er det en som tar livet av de andre, og ofte tar drapspersonen sitt eget liv etterpå.

• En slik handling er drap og selvdrap. At det også er en tragedie, sier seg selv, akkurat som hvilket som helst drap av mennesker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!