«Orden er erstattet av kaos»: Dette betyr Brexit-sjokket for din økonomi

Svakere krone, fall i finansmarked og lavere rente

RØDE TALL: Børser over hele verden ser røde tall etter at Storbritannia stemte ja til å forlate EU. Foto: Reuters / NTB Scanpix
RØDE TALL: Børser over hele verden ser røde tall etter at Storbritannia stemte ja til å forlate EU. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 6,1 prosent til 573,73 poeng etter åpning fredag som følge av brexit-avgjøreSlsen i Storbritannia.

I Tyskland falt børsen nesten 10 prosent fredag morgen, mens aksjemarkedet i London stuper 7,5 prosent i åpningshandelen.

«Det utenkelige skjedde», skriver sjeføkonom Øystein Dørum i DNBs markedsrapport.

- Vi la oss med en exit-poll som viste en tilstrekkelig stor ledelse til Remain-siden, men våknet brått og brutalt opp til nyhetene om at flertallet av britene har stemt nei til EU. Og det kaoset i markedene vi antydet som mulig i gårsdagens morgenrapport er nå godt i gang, åpner han.

Mens nordmenn er i ferd med å gni søvnen ut av øynene, er det i ferd med å gå opp for stadig fler at både norsk og internasjonal økonomi går svært usikre tider i møte.

Storbritannia stemte i går for at landet skal melde seg ut av EU.

Dørum viser til at pundet stuper, på skrivende tidspunkt er det på det laveste nivået siden 1985. Oljeprisen har falt 5 prosent.

«I korte trekk: Orden er erstattet av kaos.» skriver Dørum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer