Orden i Frp-gruppa

Den gjenværende stortingsgruppa til Fremskrittspartiet slutter rekkene om Carl I. Hagen. Bråket er ikke hans skyld. Den utmeldte Dag Danielsen fnyser av dagens utspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i Stortinget i dag la Vidar Kleppe og John I. Alvheim fram en resolusjon undertegnet av alle Frps folkevalgte, minus de nylig utmeldte Fritjof Frank Gundersen og Dag Danielsen.

Jan Simonsen og Øystein Hedstrøm er dermed også med på den tilsynelatende uforbeholdne tillitserklæringen til partiets formann.

Tar sterk avstand

I en pressemelding skriver Frps representanter:

Gruppens medlemmer stiller seg uforstående til at noen kan bruke partiformannens lederstil som begrunnelse for å melde seg ut av partiet og gruppen.

Gruppens medlemmer tar sterk avstand fra at Carl. I Hagen har en autoritær og diktatorisk lederstil.

Den utmeldte Dag Danielsen mener dagens tillitserklæring er typisk for Frp.

- Det er blitt et fenomen i Frp at man til stadighet må gå ut med støtteerklæringer til partiledelsen. De som ikke skriver under, vil få det brukt mot seg seinere, for eksempel i nominasjonsprosessen, sier Danielsen til Dagbladet.no i dag.

- Dyktig

Stortingsgruppens medlemmer kjenner seg ikke igjen i karakteristikkene partiformannen har brukt om nylig utmeldte medlemmer av partiet.

På pressekonferansen karakteriserte Alvheim Danielsen og Gundersen som dyktige, men kalte dem samtidig særdeles dårlige tapere som nå kun ønsker å skade partiet og Carl I. Hagen.

Verken Alvheim og Kleppe vil si hvem som tok initiativ til å slå ring rundt partilederen, og heller ikke hvem som skrev teksten.

- Det er en intern sak, sier Alvheim.

Krype til korset

Vidar Kleppe er en av dem som har hatt et meget anstrengt forhold til Hagens stil de siste månedene. Partilederen gikk åpent ut og anbefalte folk å støtte Kleppe på nominasjonsmøtet. Likevel har Kleppe underskrevet, noe mange oppfatter som at han kryper til korset.

- Jeg har ikke gjort noe forsøk på å komme inn i varmen igjen, selv om jeg i enkelte saker er uenig med Hagen. Men det har jeg innfunnet meg med, sier Kleppe.

- Jeg synes fortsatt Hagen har en lederstil jeg ikke er begeistret for. Det var også derfor jeg meldte meg ut, sier Danielsen.

<B>SAMMEN I DAG:Stortingsrepresentantene Vidar Kleppe (venstre) og John I. Alvheim var i dag helt enige om partiformannen.