Avlyser møte med Nord-Korea

Ordene som fikk Trump til å se rødt

Kalte visepresident Pence «ignorant og dum».

- HÅPER Å MØTES EN GANG: President Donald Trump sier at det planlagte toppmøtet «passer dårlig», og sier at han ser fram til å møte Kim Jong-un en annen gang. De to statslederne skulle i utgangspunktet ha møttes for første gang i Singapore 12. juni. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Verden er rystet etter at USAs president Donald Trump velger å avlyse det planlagte møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un, som skulle finne sted i Singapore 12. juni.

Møtet ville vært historisk fordi ingen sittende amerikansk president har møtt en nordkoreansk leder. Det ville også vært første gang de to landene møtes på toppnivå siden 2007.

Gjensidige trusler

På den annen side: Det var Nord-Korea som tidligere i år inviterte USA og Sør-Korea til forhandlingsbordet, men like fullt har landet gjentatte ganger truet med å trekke seg fra møtet.

Sist gang det skjedde, var i dag, da den nordkoreanske viseutenriksministeren Choe Son-hui på statlig TV kom med det som uunngåelig måtte oppfattes som en grov fornærmelse av USA og visepresident Mike Pence.

Sistnevnte ble kalt «ignorant og dum» på grunn av uttalelser han kom med til amerikanske Fox News Radio tidligere i uka, da han sa at Nord-Korea kan ende opp som Libya dersom de ikke gir avkall på atomvåpnene sine.

Uttalelsene stammer egentlig fra Trumps sikkerhetsrådgiver John Bolton, men ble altså brakt til toppnivå av Pence.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer