Ordensnekt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De er store, gilde og særdeles ukledelige. Vi snakker selvfølgelig om kongelige ordener som ble sånn på moten blant politikere etter at statsminister Kjell Magne Bondevik lot seg opphøye med selveste Storkorset i 2003. Nå har Stoltenberg-regjeringen kollektivt besluttet at regjeringsmedlemmene ikke vil ta imot kongelig «bling». Det synes vi er en utmerket avgjørelse. Det er riktignok opp til kongen å beslutte hvem han vil ære med en orden, men heldigvis opp til enkelte om han eller hun velger å motta.

Under middagen for regjering og Storting torsdag, anbefalte kong Harald våre folkevalgte å avvise rollen som underholdningsartister i mediene for ikke å stå i veien for sitt politiske budskap. Vi synes regjeringen har fattet poenget når den avstår fra å kle seg ut som narren for å kunne glitre om kapp ved hoffet. Politikere skal smykke seg med sin innsats - og håpe på folkets anerkjennelse

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer