Orderud avhøres på nytt

Per Kristian Orderud blir i dag konfrontert med nye opplysninger fra vitner i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhør av Kristins heler?

Politiførstebetjent Espen Erdal, en av de beste avhørerne i Kripos, møter uthvilt etter to ukers ferie til avhør med Per Kristian Orderud klokka 12 i formiddag.

Da vil Kripos-etterforskeren gå igjennom hele saken på nytt med den drapssiktede 45-åringen.

Politiet mener at mistanken mot Per Kristian Orderud er styrket. De mener fremdeles at han er hovedmannen.

Etterforskerne føler seg på trygg grunn, etter at lagmannsretten to ganger har slått fast at det er skjellig grunn til mistanke mot odelssønnen.

Våpenoverlevering

Når avhørene begynner igjen i dag, står fremdeles overlevering av våpen på Orderud gård sentralt. Det samme gjelder konflikten mellom Per Kristian Orderud og faren om overtakelsen av garden på Orderud. Politiet mener at striden om garden har utløst trippeldrapet.

Arrestasjonene i Molde, der tre menn i 20-årene nå er siktet for heleri av våpen, har gitt politiet nye opplysninger om Kristin Kirkemos våpenhandel. Det blir trolig de siktede konfrontert med i avhør denne uka.

Det er bestemt at alle de siktede skal avhøres på nytt denne uka. I morgen er det Lars Grønnerøds tur. Også Veronica Orderud og Kristin Kirkemo skal i nye avhør, men tidspunktet er usikkert.

Pause i to uker

Flere av de siktede er ikke blitt avhørt på to uker. Politiet har brukt den siste tida på å gjennomgå og analysere informasjon som allerede er innhentet, og å gjøre nye avhør med vitner i saken.

I tillegg til nye vitneavhør har politiet jobbet lenge med å skaffe seg oversikt over telefonbruken til de siktede. Alle de fire har hatt mobiltelefoner. I tillegg til å få vite hvem de har ringt, kan derfor politiet også se hvor de enkelte har vært når de har brukt mobiltelefon.

Disse opplysningene vil bli sjekket opp mot hva de siktede forteller i avhør. På den måten håper politiet å kunne gripe dem i løgn.