Orderud-dommer får unnskyldning

Sorenskriver og Orderud-dommer Trond Våpenstad ble i går skandalisert på førstesida av Romerikes Blad. I dag trykker avisa en beklagelse - også den på førstesida. - Det er straffbart å bringe denne dritten videre! sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har satt advokat på saken. Bakgrunnen for hans kraftige reaksjon er førstesideoppslaget i gårsdagens Romerikes Blad, med tittelen «Hengt ut som pedofil» og et utradisjonelt bilde av ham.

Møkkasprednding

Det er en leder i jentebladet [Mag] som ligger bak oppslaget. I lederen skriver redaktøren Marian Godø om sorenskriveren: «Man kan lure på om Våpenstad selv fantaserer om sex med unge jenter. Men det bør jeg vel ikke skrive om lovens lange arm - kanskje han tar det som en invitasjon...»

Motivasjonen bak Godøs angrep er dommen der Våpenstad nektet å gi erstatning til en 13 år gammel jente som hadde sex med en 21 år gammel gutt.

Det er denne lederen Romerikes Blad har laget sin egen tolkning av. Våpenstad retter sin harme mot avisa, og ikke mot redaktør Marian Godø. Det gjør derimot Våpenstads 15 år gamle datter. Hun ringte Godø med krav om en unnskyldning, noe hun ikke fikk.

- Jeg visste ikke at det fantes noe jenteblad som het Mag, så det Godø skriver gidder jeg ikke bry meg om. Jeg reagerer på at Romerikes Blad sprer denne møkka videre, sier Våpenstad.

Advokat på saken

Det er særlig bildet avisa bruker, han reagerer på.

- Det er tydelig at det bildet passer sammen med en sak om pedofili. De har massevis av bilder av meg, men valgte å bruke akkurat det.

Våpenstad har satt advokat på saken, men vet foreløpig ikke om han vil forfølge den helt til rettsapparatet. Heller ikke da Dagbladet opplyser ham om at redaktør Arne Krumsvik i Romerikes Blad legger seg paddeflat på førstesida i dag.

- I dag er jeg opprørt og forbannet og vil ikke ta en avgjørelse, sier Våpenstad.

Redaktør Arne Krumsvik beklager oppslaget på det sterkeste, men vil ikke si unnskyld til Våpenstad gjennom Dagbladet.

- Jeg snakker helst med Våpenstad direkte eller gjennom vår egen avis, sier Krumsvik.

- Burde ikke skjedd

I beklagelsen i dagens avis skriver Krumsvik at tittelformuleringen og bildet av Våpenstad gir et inntrykk som ikke står i forhold til den kritikken avisa har omtalt.

Våpenstad ble glad da han fikk beskjed om Romerikes Blads beklagelse, men synes at det er på sin plass.

- Dette burde aldri skjedd, så det er en naturlig ting å beklage, sier Trond Våpenstad.

[Mag]s redaktør Marian Godø var ikke tilgjengelig i går kveld.