Orderud-ektepar løslatt

LILLESTRØM (Dagbladet):Ekteparet Per Kristian og Veronica Orderud er løslatt av Nedre Romerike forhørsrett. De to er siktet for overlagt drap eller medvirkning til dette i forbindelse med trippeldrapet i Sørum i pinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har påkjært forhørsrettens kjennelse til lagmannsretten. Påtalemyndigheten har også bedt om oppsettende virkning. Det betyr at politiet at de to skal holdes i varetekt inntil en høyere rettsinstans har vurdert anken.

- Retten har lagt til grunn at de har trodd mer på min klient, Per Kristian Orderud, enn Lars Grønnerød, sier høyesterettsadvokat Cato Schiøtz til Dagbladet :på nettet.

Ekteparet Orderud har gitt hverandre alibi for drapstidspunktet. Samtidig har Grønnerød gitt politiet en forklaring som spriker fra ekteparet Orderud sin forklaring. Dermed står troverdigheten til de tre siktede på spill, en troverdighet som kan føre til 21 års fengsel for den som blir funnet skyldig.

41 år gamle Grønnerød er også siktet for overlagt drap, eller medvirkning til dette. Han er også siktet for brudd på våpenloven. Grønnerød skal i politiavhør ha koblet Per Kristian Orderud og hans kone Veronica til drapet faren, moren og søster. Selv benekter Per Kristian Orderud dette på det sterkeste.