Orderud-etterforsker til Meløy

Kripos forsterker etterforskningsledelsen i Meløy i forbindelse med etterforskningen av drapet på Linda Didriksen. Orderud-etterforsker Asbjørn Hansen skal nå hjelpe i jakten på morderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet starter i dag avhørene av flere vitner som meldte seg i går i forbindelse med drapet på Linda Didriksen, melder NRK Nordland. Linda Didriksen er obdusert, men politiet vil foreløpig ikke si om dødsårsaken.

Styrker Kripos

Samtidig har Kripos besluttet å gå tyngre inn i drapssaken i Meløy. Orderud-etterforsker Asbjørn Hansen skal bistå Bodø politidistrikt i etterforskningen. Dermed får Hansen, som ledet etterforskningen etter trippeldrapet i 1999, og onsdag var den siste som vitnet i Orderud-saken, nå en ny drapsgåte å jobbe med.

Når etterforskeren er på plass i Salten onsdag i neste uke vil Kripos ha to etterforskere på saken.

To sjekket ut, åtte igjen

Antallet vitner politiet har ute konkret etterlysning på er nå nede i åtte, etter at det unge paret som var observert i høylytt krangel i området Linda Didriksen ble funnet drept meldte seg og ble sjekket ut av saken i går. Politiet ønsker imidlertid fremdeles å komme i kontakt med fire personer i tilknytning til en amerikansk van, et par som lesset ved, en person som oppholdt seg på et busstopp i området, samt én person i kamuflasjeuniform.

I går meldte flere vitner seg, og det vil i dag bli foretatt nye avhør i saken.

BISTÅR: Den erfarne Kripos-etterforskeren Asbjørn Hansen vil nå bidra med sin kompetanse i arbeidet med å bringe på det rene hva som skjedde med Linda Didriksen.