Orderud håper på frifinnelse

Har tro på nye beviser.

HAR TRO PÅ NYE BEVISER: Veronica Orderud var selv tilstede da privatetterforsker Tore Sandberg la frem nye bevis i Orderudsaken på SKUP-konferansen i Tønsberg fredag ettermiddag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
HAR TRO PÅ NYE BEVISER: Veronica Orderud var selv tilstede da privatetterforsker Tore Sandberg la frem nye bevis i Orderudsaken på SKUP-konferansen i Tønsberg fredag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Veronica Orderud har tro på at Tore Sandbergs nye beviser kan bidra til å frikjenne henne og ektemannen Per.

Veronica Orderud var til stede på journalistkonferansen SKUP i Tønsberg, der hun fredag kveld skulle delta i en paneldebatt.

Etter Tore Sandbergs framlegging av de nye bevisene, sier hun til NTB at hun håper på gjenopptakelse av saken, og til slutt en frifinnelse.

- Det er klart jeg har forhåpninger, det er det som har holdt meg oppe gjennom alle de tunge stundene. At jeg har besluttet å ikke gi opp men å kjempe videre, har vært at det har vært så mange som har trodd på meg og jobbet for meg.

Selv har hun ikke bidratt i privatetterforskerens arbeid.

- Det er Tore som har gjort all jobben, sier hun.

Veronica tror heller ikke noen av de andre som er dømt for medvirkning til drapet er skyldige.

- Jeg er selvfølgelig veldig bitter på Kristin, og bitter på Lars Grønnerød. Jeg har ikke lyst til å hjelpe dem på noen som helst måte. Men jeg tror ikke det er noen av dem, sier Orderud.

Tar én dag av gangen

Debattleder Anne Sandvik Lindmo spurte under et debattarrangement senere på kvelden om hvordan Veronica Orderud skal klare seg gjennom en eventuell ny runde i rettssalen.

- Jeg har mer enn nok med å orke det mediekjøret som er nå, så det vet jeg ikke. Men jeg må ta én dag av gangen, sånne ting kan man ikke forberede seg på. Hadde jeg visst i 1999 hvordan livet mitt hadde sett ut om ti år, hadde jeg jo antakelig gjort kort prosess.

Vanskelig presentasjon

Selv om hun hadde forberedt seg til kveldens presentasjon, ble det en vanskelig opplevelse.

- Det var mye tøffere enn jeg hadde trodd på forhånd å være her. Jeg hadde ikke forberedt meg på å se igjen bildene fra kårboligen og rettssalen.

Både Orderud og Sandberg ble spurt fra salen om hvorvidt de mente domfellelsen er et justismord.

- Jeg lærte temmelig kjapt i fengsel at man ikke skal gå rundt og si at «jeg er uskyldig». Men jeg vet i hjertet mitt at jeg ikke har gjort det jeg er dømt for. Og da er det jo per definisjon et justismord, forklarte Veronica Orderud.

Vil ikke «gå i fella»

Sandberg påpekte at han vil være varsom med begrepet «justismord», og at en eventuell ny rettsbehandling må frifinne noen av de dømte før man kan snakke om justismord.

- Jeg prøver å bygge opp detaljene for å presentere et totalbilde, og vil ikke gå i fella og si at Gjenopptakelseskommisjonen ikke har noe valg annet enn å gjenoppta saken.

- Men hvis den derimot blir tatt opp og du blir frifunnet i en rettssal, er det et justismord, sa han henvendt til Veronica. (©NTB)

 


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer