Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orderud i leiestrid

Per Orderud leier ut to boliger som han ifølge dødsbobestyreren ikke eier. Det ene huset kan ha blitt brukt som base av trippelmorderne, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per og kona Veronica Orderud har tjent opptil 13.000 kroner i måneden på å leie ut de to boligene siden januar. Nå krever dødsbobestyreren at disse pengene ikke skal tilfalle ekteparet, skriver VG i dag.

Per Orderud (46) insisterer på at han overtok Orderud gård 1. januar 1996, selv om han vedgår at kjøpekontrakten er forfalsket. Høyesteretts kjæremålsutvalg fastslo i mai at arven etter drepte Kristian (80) og Marie (84) Orderud vil være fastlåst inntil straffesaken mot Per Orderud er avgjort.

For 6000 kroner i måneden leier Per ut huset «Fjellet». En polititeori går ut på at boligen ble brukt som base av den eller de personen(e) som begikk trippeldrapet natt til 22. mai i fjor. I tillegg har gårdens bryggerhus vært leid ut for 7000 kroner i måneden.

Dødsbobestyrer, advokat Christian Lundin, mener alle leieinntektene skal tilfalle boet.

Høyesterettsadvokat Rolf B. Nybakk, som representerer Per Orderud i arvetvisten, reagerer kraftig på Lundins utspill.

- Disse boligene har Per Orderud investert en halv million i for å gjøre dem skikket til utleie. Det har aldri vært noen tvist mellom ham og faren om at inntektene skulle tilfalle Per, sier Nybakk til VG.