Orderud: Løslatt

Nedre Romerike Herredsrett besluttet i dag å løslate de fire siktede i Orderudsaken, men ingen slipper fri før over helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Herredsretten mener at det ikke lenger er fare for bevisforspillelse ved å løslate Per Kristian Orderud, Veronica Orderud, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød.

Jubeldag

- Jeg er lettet, og har ikke tatt noenting forgitt, sier Per Kristian Orderuds forsvarer,advokat Cato Schiøtz. Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland er også svært fornøyd.

- Dette er en seier for rettsikkerheten og en jubeldag for de siktede, sier Sulland til NTB.

Kristin Kirkemo fikk overbragt nyheten i dag morges av advokat Tor Kjærvik.

- Først ble hun stille og så viste hun en voldsom glede, sier Kjærvik.

Blir sittende i varetekt

Politiet har påkjært kjennelsen og alle fire blir sittende i varetekt til lagmannsretten har behandlet spørsmålet. Dette skjer tidligst mandag. Dermed slipper ingen ut av varetekt før helgen, selv om retten ikke ser noen grunn til at de fire siktede kan slippes ut allerede i dag.

- Vi ventet denne kjennelsen, men er uenig i vedtaket, sier politiinspektør Kristin Barth-Larsen til Dagbladet :på nettet.

- Jeg vil minne om at retten konstanterte i går at mistanken mot de siktede er styrket bare siden forreige fengslingsmøte for fire uker siden.

De siktede har sittet tilsammen 24 uker i varetekt.