Orderud-paret: - Vi har nye bevis

Per og Veronica Orderud hevder de har nye bevis i trippeldrapssaken som de ber den nye gjenopptakelseskommisjonen vurdere når den trer i kraft 1. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Per og Veronica Orderud håper kommisjonen kan renvaske dem.

- Jeg føler det er et organ som er ment å være helt uavhengig, et organ som ikke har bindinger til påtalemyndighet, dommere og pressen. De som går inn i kommisjonen, har genuin interesse av å avdekke justismord. Jeg tror de har ryggrad til å behandle saken seriøst, sier Per Orderud til TV 2.

Ekteparet Orderud har som mål å levere nye bevis til kommisjonen i løpet av neste måned. Ifølge Per Orderud er det snakk om nye tekniske bevis i saken, men han vil ikke fortelle hvilke bevis det er snakk om.

- Jeg føler jo at mange spor ikke er etterforsket, sier Orderud.

Han sier han fortsatt har tro på at han en dag skal bli frikjent for medvirkning til de groteske trippeldrapene.

- Jeg kommer til å kjempe så lenge jeg kan. Jeg skal aldri gi meg, forsikrer han overfor TV 2.

Til nå har kommisjonen fått inn 17-18 saker, og det ligger flere i departementet. Loven trer i kraft 1. januar.

Om lag 100 saker begjæres gjenopptatt i året. Antallet ventes nå å eksplodere. Erfaringen fra Skottland og England viser at en tilsvarende kommisjon fikk inn mange flere saker enn ventet. I England er tallet nærmest tidoblet. Det antas at sedelighetssaker vil dominere, men allerede nå fryktes det at kommisjonen vil bli lammet av arbeidsmengden.

I Skien fengsel har Per Orderud innsett at det kan ta lang tid før saken hans blir behandlet.

- Jeg er bestemt på å komme ut. Når du vet det ikke er riktig, klarer du det. Du kan ikke akseptere det som ikke er riktig, sier Per Orderud til TV 2 Nettavisen.

(NTB)