Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Orderud Paust begravet

Anne Orderud Paust og hennes foreldre var høyt elsket av sine kjære og nære, fremgikk det av minneordene i Blaker kirke i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vel 450 mennesker tok farvel med de tre, Kristian Orderud (80), Marie Orderud (84) og Anne Orderud Paust (47), i en fullsatt Blaker kirke. På første rad satt den eneste gjenlevende i familien, Per Kristian Orderud, sammen med sin kone.

Han mistet sin far, mor og søster i pinsehelgen. Det var Kristian Orderuds bror, Hans, som 1. pinsedag fant de tre skutt og drept i kårboligen på slektsgården Orderud i Sørum.

Hans Orderuds sønn, Harald, leste minneord på vegne av familien.

- Det hele er unaturlig for oss - at vi skal ta farvel på denne måten. Vi tenker alle på dere, og vi vil fortsette med å gjøre det i mange, mange år fremover, sa Harald Orderud, dypt beveget.

Anne Orderud Paust ble beskrevet som et muntert menneske da forsvarsminister Eldbjørg Løwer leste sitt minneord.

- Jeg har tapt min nærmeste arbeidskamerat. Vi har alle det samme problemet med å forstå det som har skjedd. Den brutale virkelighet presser seg på, sa Løwer.

Forsvarsministeren beskrev Anne Orderud Paust som et kunnskapsrikt og humørfylt menneske.

- Anne taklet en presset arbeidssituasjon med sitt gode humør. Hun møtte prøvelser med en utrolig styrke, sa Løwer, og viste til attentatforsøkene i fjor sommer og tapet av ektemannen Per Paust i sykdom tidligere i år.

- Vi tenkte alle at nå kunne det ikke gå an at noe mer kunne ramme et og samme menneske, særlig ikke et så helstøpt, redelig og ordentlig elsket medmenneske som Anne, sa Løwer.

Kristian og Marie Orderud ble begravet på kirkegården i Blaker, mens båren med Anne Orderud Paust ble kjørt til Risør der hennes ektemann Per Paust ble gravlagt i mai måned.

(NTB)