Orderud-pistol med «feil» kaliber

Pistolen som tirsdag ble funnet i skatollet på Orderud gård har en annen kaliber enn både revolveren og pistolen som ble benyttet under trippeldrapet for fem år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politiadvokat Bjørn Arne Tronier til NTB. Privatetterforsker, Harald Olsen, overleverte pistolen til politiet på Lillestrøm i formiddag etter at han selv hadde undersøkt den.

- Vi har funnet ut at pistolen ikke finnes i våpenregisteret. Det er videre ikke tale om en 22 kaliber Colt, men en 32 kaliber som er gammel og slitt. Jeg vil ikke utelukke at pistolen kan være meget gammel, sier Tronier.

Han sier politiet foreløpig ikke har foretatt seg noe mer med våpenet.

Tronier som er påtaleansvarlig i saken, vil ikke uttale seg om åstedsgranskerne kan ha oversett pistolen. Det er Kripos som gjennomførte åstedsgranskingen i kårboligen.

Ingen i Kripos vil uttale seg om saken før Kripos-sjefen, Arne Huuse, er tilbake fra ferie på tirsdag. Huuse vil undersøke saken nærmere før han kommentere funnet.

Underetasjen i kårboligen er etter de definisjoner Kripos selv benytter en del av det sentrale åstedet. Skatollet skal derfor ha vært gjennomgått mens undersøkelsene på drapsstedet pågikk.

(NTB)