Orderud-rettssaken kan bli utsatt

Advokatene til Per og Veronica Orderud krever flere avhør før rettssaken kommer opp. Hvis Riksadvokaten tar dette til følge, betyr det en utsettelse med minst et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de nærmeste dagene skal Riksadvokaten avgjøre om det skal tas ut tiltale mot de fire siktede i trippeldrapssaken. Gjør han det, starter saken 17. april. Men Riksadvokaten kan komme til å beordre mer etterforskning allerede i dag hvis han velger å lytte til advokatenes krav. Da kommer saken i så fall tidligst opp til høsten, sier sorenskriver i Nes på Sørumsand, Trond Våpenstad til Aftenposten.

Det er advokatene Cato Schiøtz og Frode Sulland som krever at det blir tatt avhør av 15-16 navngitte personer. Noen av dem er ikke avhørt før.

- En rekke personer vet mye om drapene som ennå ikke er kommet fram. Flere viktige avhør er mangelfulle, sier Sulland.

I brevet som de to advokatene har sendt til Riksadvokaten, legger de også fram krav om at det må foretas flere tekniske undersøkelser.

Forsvarerne til Kristin Kirkemo og Lars Grønnerud vil ikke si noe før en eventuell tiltalebeslutning.

- Drapstruet

André Larsen (23) lever i frykt etter at han gikk til politiet med opplysninger om det han visste om trippeldrapet. 23-åringen føler seg truet på livet, og hevder at han har fått beskjed om at han skal drepes, sier han til VG.

Larsen skal ha vanket i samme miljø som Lars Grønnerød og fått interessante opplysninger om drapet. Blant annet skal Grønnerød ha sagt til André Larsen at han og Kristin Kirkemo Haukeland ble lovet en millionbelønning for å bistå med våpen.

Larsen skal også ha gitt opplysninger om attentatforsøket mot ekteparet Pausts bil sommeren 1998 som stemmer med politiets funn.

- Senest mandag kveld ble jeg overfalt, truet og ranet på åpen gate i Oslo i forbindelse med denne saken. Men jeg velger å stå åpent fram og holde på forklaringen min. Offentlighet er min form for livsforsikring, sier 23-åringen til VG.