SA NEI: Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker besluttet å ikke ta trippeldrapsdømte Lars Grønnerøds begjæring til følge. Foto: Aleksander Nordahl, Dagbladet.
SA NEI: Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker besluttet å ikke ta trippeldrapsdømte Lars Grønnerøds begjæring til følge. Foto: Aleksander Nordahl, Dagbladet.Vis mer

Orderud-saken mot Lars Grønnerød gjenåpnes ikke

Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker sa nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har besluttet å ikke ta Orderud-dømte Lars Grønnerøds begjæring om gjenåpning til følge.

Grønnerød er dømt til fengsel i 18 år for medvirkning til trippeldrapet på Orderud gård. Han framsatte en begjæring om å få saken åpnet i 2006.

- Kommisjonen har vurdert de nye forhold som har kommet fram etter dommen i 2002 og har konkludert med at det ikke foreligger nye bevis eller omstendigheter som synes egnet til å føre til et annet resultat, heter det fra kommisjonen.

Kommisjonen har blant annet utført vitneavhør og vurdert det samlede bevismaterialet.

- Det er heller ikke kommet fram momenter som kan gi grunnlag for en vesentlig mildere straff, heter det fra kommisjonen.

I tillegg er beviskjeden som førte til dommen blitt vurdert på nytt. Kommisjonen kom fram til at det ikke var grunnlag for å gjenåpne saken. Grønnerød ble sammen med Kristin Kirkemo, Veronica Orderud og Per Kristian Orderud dømt for drapet på ekteparet Marie og Kristian Orderud og deres datter, Pers søster, Anne Orderud Paust.

(NTB)